Προς τα πού αποσύρονται οι Κούρδοι της Συρίας;

Εδώ και μέρες κυριαρχεί σε πολλούς το ερώτημα «προς τα πού κατευθύνονται οι Σύριοι μαχητές του YPG που αποχωρούν από τη Bόρεια Συρία μετά τη συμφωνία Τουρκίας-ΗΠΑ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί κάποια επίσημη ή μη απάντηση.

Ρεπορτάζ του Καναλιού 7, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, αποκαλύπτει για πρώτη φορά σήμερα Δευτέρα ότι οι περισσότεροι Κούρδοι μαχητές κατευθύνονται προς την πόλη Χάσεκε στο εσωτερικό της Συρίας.

Μέχρι στιγμής και, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έχουν αποχωρήσει πάνω από 125 οχήματα με Κούρδους μαχητές από τη Βόρεια Συρία. Όπως είναι γνωστό, υπήρχαν περίπου 10.000-15.000 ένοπλοι Κούρδοι σε ολόκληρη την περιοχή.

Θεωρείται μάλιστα, σύμφωνα με τις τουρκικές στρατιωτικές πηγές, ότι οι ηγέτες των Κούρδων του YPG ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν την περιοχή, αφήνοντας ελεύθερους 650 τζιχαντιστές. 40 Κούρδοι έχουν παραδοθεί οικειοθελώς, ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων και τραυματιών υπερβαίνει τους 90.

Τα δε τούνελ που είχαν σκάψει για να διαφεύγουν οι Κούρδοι ξεπερνούν ακόμη και τα 2 χλμ. σε μήκος, ενώ φέρεται να καταλήγουν μέχρι και σε σπίτια μέσα στις πόλεις της Συρίας.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο στρατός της Τουρκίας με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει μπορεί να εντοπίσει ακόμη και από ύψος 23.000 ποδών μέχρι και τα ίχνη των παπουτσιών των Κούρδων, για αυτό και η διαδικασία της αποχώρησής τους παρακολουθείται πολύ στενά.

Γι’ αυτό αύριο βράδυ, μετά την εκπνοή της διορίας των 120 ωρών, οι ίδιες πηγές φροντίζουν να επισημαίνουν ότι αν υπάρχουν ακόμη Κούρδοι στην περιοχή, θα εξουδετερωθούν με κάθε τρόπο.

Έκρηξη στην Τελ Αμπιάντ – Δύο νεκροί

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε σε δρόμο της συριακής πόλης Τελ Αμπιάντ, την ώρα από το σημείο διερχόταν στρατιωτικό όχημα με μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ILKHA.

Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν δύο στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να τραυματιστούν άλλοι επτά, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76440 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*