Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Είμαστε σε συνομιλίες και για τρίτο γεωτρύπανο

Οι γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται ακατάπαυστα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για αγορά και τρίτου γεωτρύπανου.

Παράλληλα ο Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι το «Γιαβούζ» ξεκινά νέα γεώτρηση νότια της Κύπρου, ενώ εξέθεσε λεπτομερώς τις θέσεις και των υπόλοιπων τουρκικών ερευνητικών και γεωτρύπανων στη Μεσόγειο.

«Συνεχίζουμε ακατάπαυστα τις γεωτρήσεις μας στην ανατ. Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανό μας ο Πορθητής προχωρώντας έχει κατέβει κάτω από τα 4.000 μέτρα. Χρειάζεται να κατέβει ακόμη περισσότερο και μακάρι να γίνει κι αυτό. Φέτος προσθέσαμε στο στόλο μας και το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ και μετά την αποστολή του στην Καρπασία το στείλαμε σε άλλο πηγάδι στη Μόρφου. Και το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του προς το κόμμα του στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία εξερευνά με δικά της μέσα πλέον κάθε περίπτωση ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου είτε στην ξηρά είτε στα θάλασσα.

«Για τις έρευνές μας διαθέτουμε πλέον 2 ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα και είμαστε σε συνομιλίες για να προστεθεί ίσως και άλλο ένα γεωτρύπανο. Έτσι με 3 γεωτρύπανα δικά μας, χωρίς να πρέπει να νοικιάζουμε εδώ κι εκεί από τον κόσμο, δεν θα έχουμε πλέον πρόβλημα», ανέφερε, εκθειάζοντας τα επιτεύγματα πλέον της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα και στην εξόρυξη φυσικού πλούτου.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76652 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*