Ερώτηση OPEN TV στον Μάικ Πομπέο για τουρκικές γεωτρήσεις και S-400

Σε δυο ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο του OPEN TV και του hellasjournal.com, Μιχάλη Ιγνατίου απάντησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων.

Στο πρώτο σκέλος, ο Μάικ Πομπέο ερωτήθηκε αν κατά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και ποια ήταν η απάντησή του στο αίτημα για συμβολή των ΗΠΑ σε αυτή τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Μιλάτε για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο. Δεν θα σας αναφέρω τι είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως θα σας αναφέρω τι σκέφτεται η Αμερική γι αυτό το θέμα» είπε ο Μάικ Πομπέο και συνέχισε: «Ξεκαθαρίσαμε ότι επιχειρήσεις (γεωτρήσεις) σε διεθνή ύδατα δεν είναι αποδεκτές και το έχουμε επισημάνει στην Τουρκία και θα αναλάβουμε δράσεις διπλωματικές ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχουμε νόμιμες ενέργειες από οποιαδήποτε χώρα, όπου κυριαρχεί το διεθνές δίκαιο»

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε, πώς η αγορά των S-400 από την Τουρκία σημαίνει κυρώσεις και γιατί δεν έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

«Ήδη κουβεντιάζουμε με τους Τούρκους και έχουμε ξεκαθαρίσει την άποψή μας για την αγορά των S-400 και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα 

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76652 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*