Αυτός είναι ο απόηχος και το παρασκήνιο της επίσκεψης Πομπέο

Σε δυο ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο του OPEN TV και του hellasjournal.com, Μιχάλη Ιγνατίου, απάντησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεών του.

Στο πρώτο σκέλος, ο Μάικ Πομπέο ρωτήθηκε αν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Aνατολική Μεσόγειο και ποια ήταν η απάντησή του στο αίτημα για συμβολή των ΗΠΑ σε αυτή τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε πώς η αγορά των S-400 από την Τουρκία σημαίνει κυρώσεις και γιατί δεν έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv το βράδυ του Σαββάτου, ο Μιχάλη Ιγνατίου τόνισε πως ο Αμερικανός υπουργός ήταν προετοιμασμένος για τις παραπάνω ερωτήσεις οι οποίες του τέθηκαν, ενώ οι απαντήσεις Πομπέο απηχούν τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών προς τον Μιχάλη Ιγνατίου έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ ο δημοσιογράφος σημείωσε πως τόσο Αμερικανοί όσο και Γάλλοι έχουν συμφέροντα στην κυπριακή ΑΟΖ τα οποία και θα προσπαθήσουν να προασπίσουν μόνο με διπλωματικά μέτρα.

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76795 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*