Τσαβούσογλου: Δεν φταίει η Τουρκία για τη… μικρή αύξηση των ροών στα ελληνικά νησιά

Πιο υγιή συνεργασία στο μεταναστευτικό ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που συνάντησε σήμερα στην Άγκυρα.

Με αντικείμενο το μεταναστευτικό, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, και το Γάλλο πρέσβη, Charles Fries, ο οποίος εκπροσώπησε τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, που ανέβαλε το ταξίδι του λόγω της χθεσινής επίθεσης σε αστυνομικούς στο Παρίσι.

«Η Ε.Ε. επιθυμεί με μια πιο υγιή συνεργασία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό, αλλά θα πρέπει να τηρούνται και οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί», είπε ο Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση, θεωρώντας… αβάσιμες τις κατηγορίες εις βάρος την Τουρκίας για τη «μικρή» αύξηση των ροών προς τα ελληνικά νησιά. 

«Μετά την παρουσίαση μιας μικρής αύξησης στις ροές προς τα ελληνικά νησιά, διατυπώθηκαν κάποιες αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας. Ο Μακρόν, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, απαντώντας –πιο σωστά- σε ερώτηση, κατηγόρησε την Τουρκία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποδεχθούμε. Αντί για τέτοιες κατηγορίες θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί πώς θα λύσουμε μαζί αυτό το πρόβλημα».

Παρόλα αυτά ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση σήμερα αν και περιμένουν περισσότερα βήματα από την Ε.Ε. με βάση την κοινή συμφωνία της 18ης Μαρτίου, η οποία δεν αφορά μόνο το μεταναστευτικό αλλά περιλαμβάνει και την ενταξιακή  διαπραγματευτική διαδικασία της Τουρκίας, την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, την απελευθέρωση των θεωρήσεων και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπενθύμισε ότι το τελευταίο διάστημα ελήφθησαν ορισμένα μέτρα στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία κατά της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, «αλλά θεωρούμε πως δεν είναι αρκετό. Είναι μια καλή αρχή αλλά όχι αρκετό. Δεν υπήρξε  επαρκής στήριξη στην καταπολέμηση της οργάνωσης Γκιουλέν».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 77291 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*