Χριστοδουλοπούλου: «ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και πριν από τον Τσίπρα, θα υπάρχει και μετά»

«Υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ και πριν τον Τσίπρα, και προφανώς θα υπάρχει και μετά τον Τσίπρα» δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Με αυτή τη φράση σχολίασε η πρώην υπουργός στο σχόλιο δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4%, και άλλα ποσοστά θα έχει χωρίς αυτόν. «Αυτό για τα ποσοστά δεν το ξέρει κανείς» πρόσθεσε.

Ακόμη  χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «χαρισματικό ηγέτη που έχει απλότητα στην επικοινωνία που λειτουργεί στην κοινωνία, δεν είναι επαγγελματίας πρωθυπουργός».

«Προς το παρόν οι προερχόμενοι από Δεξιά ΠΑΣΟΚ είναι στην Κ.Ο δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα. ΤΟ ΚΙΝΑΛ, που πάει πολύ χάλια σε ποσοστά, διακινεί αυτό το μύθο…  έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τους ψηφοφόρους και θεωρεί ότι τους πήραμε εμείς αρά είμαστε κλέφτες» σχολίασε αναφερόμενη στο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ΠΑΣΟΚ.

«Απόμονωσαν τη φράση “λιάζονται και εξαφανίζονται”» – «Επιτυχημένη η υπουργία μου»

Από την άλλη πλευρά η κ. Χριστοδουλοπούλου σχολιάζοντας τη φράση της «λιάζονται και εξαφανίζονται» που είχε πει για τους πρόσφυγες το 2015, είπε ότι «έχουν απομονώσει τη φράση, που δεν εξηγούν μάλιστα γιατί είναι πολύ κακή και γιατί λειτούργησε ως κάλεσμα στους μετανάστες και πρόσφυγες το 2015». «Είναι αστεία πράγματα ότι τούς έλεγα ‘’ελάτε’’, κι ο άλλος από το αχανές Αφγανιστάν το μάθαινε. Είναι για γέλια» πρόσθεσε. 

«Επειδή έχω χιούμορ, γιατί κάποιοι πολιτικοί δεν έχουν χιούμορ, όταν είχε γεμίσει η Αθήνα, τα πάρκα, με πρόσφυγες που δεν είχαν να κοιμηθούν με ρωτά ένας δημοσιογράφος τι κάνουν στην πλατεία Ομόνοιας, στη μέση της μεγάλης ροής, και τού είπα κι εγώ ‘λιάζονται’ επειδή θεώρησα ότι ήταν άσχετη ερώτηση» συμπλήρωσε. «Είναι κλειστά τα σύνορα πώς να εξαφανιστούν τώρα;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.  

«Θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη σύμπτωση όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν στο να είναι πολύ επιτυχημένη η 6μηνη υπουργία μου. Για τη Μόρια ευθύνεται η ΕΕ (…) για να μπορεί να είναι ήσυχη ήθελε τους μετανάστες κάπου σε θάλασσα, το μεγάλο τους πρόβλημα να μην ήταν διεσπαρμένοι στην ενδοχώρα. Τι να κάναμε απέναντι σε αυτό; Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο» επέμεινε. Όπως ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου, επί ΣΥΡΙΖΑ «η Ελλάδα έγινε υπόδειγμα ανθρωπισμού».

«Τα κλειστά κέντρα είναι φυλακές»

«Δε συμφωνώ με τα κλειστά κέντρα… Τα κλειστά κέντρα κράτησης είναι φυλακές» σχολίασε η πρώην βουλευτής. «Ο νόμος λέει ότι η κράτηση είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει να εξετάζονται πρώτα εναλλακτικοί τρόποι να εμφανίζεται ο μετανάστης/ πρόσφυγας στο ΑΤ, να πληρώνει εγγύηση, να του κρατάνε τα χαρτιά και ως έσχατο μέτρο, τότε να τον κρατούν για συγκεκριμένο χρόνο» είπε ακόμη.

Ακόμη ανέφερε ότι «πρέπει να πιέσουμε την Ευρώπη για να πάρει κόσμο», χαρακτηρίζοντας ως ανεδαφικά τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το προσφυγικό.  Τέλος παραδέχθηκε ότι «είμαστε έρμαια του Ερντογάν και της ΕΕ».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 77262 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*