Τσαβούσογλου για Προσφυγικό: Όχι λόγια, πράξεις θέλουμε από την ΕΕ

Την έμπρακτη στήριξη της Ευρώπης θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών σήμερα Πέμπτη η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στο τουρκικό κανάλι A Χαμπέρ, πώς αξιολογεί την καινούρια πρόταση για το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό που φέρεται να κομίζει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών -μαζί με τον Έλληνα- σήμερα στην Άγκυρα και είπε ότι δεν αρκεί μόνο η αναγνώριση ότι η Τουρκία κάνει καλή δουλειά με τους πρόσφυγες, πρέπει η Ευρώπη να υλοποιήσει και τις οικονομικές και τις πολιτικές της υποσχέσεις.

«Τον τελευταίο καιρό από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα άρχισαν πράγματι να αναγνωρίζουν και να λένε ότι “την αφήσαμε μόνη την Τουρκία σε αυτό το ζήτημα”. Από το Ιντλίμπ άρχισαν να έρχονται περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι προς τα σύνορα με την Τουρκία. Πραγματικά, 8 χρόνια τώρα κουβαλάμε ένα φορτίο. Κι όσο το κουβαλάμε η διεθνής κοινότητα μένει σιωπηλή. Και η ΕΕ δεν έχει υλοποιήσει ακόμη όσα υποσχέθηκε. Από το 2018 και μετά θα έπρεπε να είχαν δώσει στην Τουρκία, στους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία και όχι στα ταμεία μας, τα 6 δισ. Κάποιοι πολιτικοί στην Ευρώπη συμπεριφέρονται λες και αυτά τα λεφτά πάνε στην Τουρκία, ενώ θα έπρεπε να δίνουν μεγαλύτερη στήριξη στην Τουρκία. Δηλαδή, θα ήταν δίκαιο να πουν “να υποστηρίξουμε περισσότερο την Τουρκία”. Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένα βήματα, γιατί αυτά τα λόγια τα ακούμε συχνά “η Τουρκία κάνει καλή δουλειά”, “η Τουρκία είναι ευαίσθητη σε θέματα ανθρωπισμού”, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν μοιραστεί, όσο θα θέλαμε, το βάρος μας. Όχι μόνο λόγια, και πράξεις να δούμε…».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 77256 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*