Εξαγωγείς: Άμεσα πλοηγοί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Όπως υποστηρίζουν, η έλλειψη πλοηγών δυσχεραίνει τη σημαντική προσπάθεια της νέας διοίκησης του ΟΛΘ να αυξήσει την αξιοπιστία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Έκκληση για την «εδώ και τώρα» ενίσχυση του αριθμού των πλοηγών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, που είναι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του, απευθύνει με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Όπως αναφέρει ο ΣΕΒΕ στην επιστολή του, «η έλλειψη πλοηγών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι -ούτως ή άλλως- ήταν πολύ περιορισμένοι, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, με επιπτώσεις στην κίνηση πλοίων και στην αντίστοιχη εξυπηρέτηση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου.

Η άμεση αντίδραση του υπουργείου με την εξεύρεση προσωρινής λύσης με αποσπάσεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης πλοηγών από άλλα λιμάνια προφανώς ήταν ιδιαίτερα θετική και έδωσε μια ανάσα, αλλά δεν εξυπηρετεί την κατάσταση σε μόνιμη βάση.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια της Βόρειας Ελλάδας, και δη της Θεσσαλονίκης, να εδραιωθεί ως οικονομικό σταυροδρόμι στην Ανατολική Μεσόγειο. Ιδιαίτερα δε μετά την ιδιωτικοποίησή του, έχει δημιουργηθεί υψηλή προσδοκία σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα για την αξιοποίηση και αναβάθμισή του προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας και απασχόλησης.

Παρ’ όλα αυτά, με αντικίνητρα όπως το ζήτημα των πλοηγών, η σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από τη νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ να αποκαταστήσει και να αυξήσει την αξιοπιστία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και να προσελκύσει νέες διεθνείς ναυτιλιακές γραμμές κάθε άλλο παρά διευκολύνεται».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 77277 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*