Επικουρική σύνταξη μεταξύ 60 και 70 ετών

Στο 21ο ετήσιο συνέδριο των ασφαλιστικών εταιριών στην Υδρα μίλησε ο Νότης Μηταράκης, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με κεντρικό θέμα της ομιλίας του το ασφαλιστικό.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα των 3 πυλώνων ασφάλισης και ειδικότερα οι εν εξελίξει ενέργειες που συντελούνται για την ανάπτυξη του β’ πυλώνα και των Επαγγελματικών Ταμείων. Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ της κύριας σύνταξης από 20% σε 15% σταδιακά από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2023.

Παράλληλα μίλησε για τη μείωση της φορολογίας, τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν τους αναπτυξιακούς ρυθμούς σε επίπεδα άνω του 2% και ενδυνάμωση του τραπεζικού τομέα ώστε να επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα. Τέλος, όσον αφορά τον τρίτο πυλώνα στόχος είναι να δοθούν φορολογικά κίνητρα διαφορετικών προϊόντων, καθώς βελτιώνεται και το διαθέσιμο εισόδημα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον τον επιλέξει, να έχει ένα πιο ισορροπημένο συνταξιοδοτικό προφίλ.

Στόχος είναι το ύψος της σύνταξης να καθορίζεται όχι μόνο από τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές αλλά και από την απόδοση του χαρτοφυλακίου του ασφαλισμένου. Εντός του Οκτωβρίου η ομάδα εργασίας θα πρέπει να παραδώσει στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας οι οποίες μεταξύ άλλων θα προβλέπουν ότι:

– η καταβολή της νέας επικουρικής σύνταξης θα αποκοπεί από τα γενικά όρια ηλικίας και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να την εισπράττει μεταξύ 60 και 70 ετών.

-το συσσωρευμένο κεφάλαιο στο τέλος του εργασιακού βίου του ασφαλισμένου μπορεί να δοθεί ως εφάπαξ βοήθημα έως και το 25% του κεφαλαίου.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 70535 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*