Θεόδωρος Σολδάτος: “Θερμή παράκληση όταν αναφερόμαστε σε δημοτικό συμβούλιο υπάρχει η παράταξη του δημάρχου και οι άλλες παρατάξεις.”

Διευκρίνιση έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο Θεόδωρος Σολδάτος αναφορικά με με την χρήση του όρου μειοψηφία και πλειοψηφία, αναφορικά με τον αριθμό που εκπροσωπούνται οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως ανέφερε θέλω να διευκρινίσω ότι οι νόμοι οι οποίοι ψηφίστηκαν από τις πρόσφατες εκλογές και μετά κάνουν διάκριση μεταξύ της παράταξης του δημάρχου και των υπολοίπων παρατάξεων.

“Διότι αν μιλήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο για μειοψηφίες και πλειοψηφίες σχετική πλειοψηφία έχει η παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής και δεν είναι η παράταξη του δημάρχου.

Θερμή παράκληση όταν αναφερόμαστε σε δημοτικό συμβούλιο υπάρχει η παράταξη του δημάρχου και οι άλλες παρατάξεις.

Πλειοψηφίες και μειοψηφίες υπάρχουν στις επιτροπές, διότι όπως γνωρίζετε τόσο στην οικονομική επιτροπή, όσο και στην επιτροπή ποιότητας ζωής, η πρόσφατη νομοθεσία δίνει η πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και επομένως οι υπόλοιπες αποτελούν μειοψηφία.

Με τον τρόπο που έθεσα το ζήτημα ερμηνεύτηκε και η αξιοποίηση των δύο δημοτικών συμβούλων της παράταξής μου ως αντιδημάρχων στα νησιά Κάλαμος και Καστός, ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονταν από την πλειοψηφούσα παράταξη, η οποία ήταν η “αλλάζουμε πορεία.”

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8904 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*