Δίκη Χρυσής Αυγής: «Αμετανόητοι δολοφόνοι» λέει η Πολιτική Αγωγή (vid)

«Οι δολοφόνοι του Λουκμάν σκότωσαν έναν μεροκαματιάρη άνθρωπο με 7 μαχαιριές και έρχονται και μιλάνε για τυχαίο γεγονός και μία υπερβολή», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντος

Ξανά στο εδώλιο ο καταδικασμένος για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, ως κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά για το δεύτερο αδίκημα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Απολογούμενος, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι απολογίες ολόκληρης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, όπως είχε διαμορφωθεί την περίοδο 2012-2013. Η απολογητική διαδικασία για την κατά τη δικογραφία διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, πιθανότατα θα ξεκινήσει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο οι πρώτοι πρώην βουλευτές, που κατ’ αλφαβητική σειρά θα είναι οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχαήλ- Αβράμης Αρβανίτης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος κ.λπ.

Και οι δυο δράστες της δολοφονίας Λουκμάν και εκ νέου κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως ο Πακιστανός εργάτης τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του, τους προκάλεσε και πρώτος τους επιτέθηκε, αναγκάζοντάς τους στην συνέχεια να τον μαχαιρώσουν για εκφοβισμό.

Όπως δήλωσε ο κατηγορούμενος Διονύσης Λιακόπουλος (που έχει ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν σε κάθειρξη 21 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το οποίο απέδωσε ρατσιστικό κίνητρο στο έγκλημα): «Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχω επισκεφθεί τοπική οργάνωση. Ούτε σε μία απλή εκδήλωση δεν έχω πάει. Εγώ ούτε ρατσιστής είμαι ούτε έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε ήξερα στην αρχή ότι ήταν αλλοδαπός. Και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα».

Για τα ευρήματα (μαχαίρια, αεροβόλο, σφαίρες, αμπούλες αερίου κ.ά.) που βρέθηκαν στο σπίτι του μετά τον έλεγχο της αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας είπε: «Στο σπίτι μου, βρέθηκαν 3 μαχαίρια που είχα για ψάρεμα, 50 ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής που τα μοίραζαν προεκλογικά και τα κράτησα ως γραφική ύλη, μια σιδερογροθιά για έναν φίλο μου που μου είχε παραγγείλει να του την αγοράσω, μία σφεντόνα για κυνήγι και ένα ρόπαλο του μπέηζμπωλ επειδή μου αρέσει το άθλημα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Λουκμάν, Θανάσης Καμπαγιάννης, δήλωσε ότι: «Οι δολοφόνοι του Σαζάτ Λουκμάν, ο Λιακόπουλος και ο Στεργιόπουλος εμφανίστηκαν στο ακροατήριο της δίκης της Χ.Α ως αμετανόητοι δολοφόνοι. Σκότωσαν έναν μεροκαματιάρη άνθρωπο που πήγαινε στη δουλειά του με 7 μαχαιριές και έρχονται και μιλάνε για τυχαίο γεγονός και μία υπερβολή».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86119 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*