Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Μπεν Άλι ενταφιάστηκε μυστικά στη Μεδίνα

Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη, κηδεύτηκε το Σάββατο στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Ο Μπεν Άλι ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο Αλ Μπάκι, κοντά στο μαυσωλείο του προφήτη Μωάμεθ, μετά την απογευματινή προσευχή.

Νωρίτερα, ένας συγγενής του είχε ανακοινώσει μέσω του Instagram ότι η κηδεία του ανατραπέντος προέδρου της Τυνησίας επρόκειτο να γίνει το Σάββατο και ότι «θα ταφεί σε ιερό τόπο, κοντά στον τάφο του Προφήτη».

Ο Μπεν Άλι ανατράπηκε στις 14 Ιανουαρίου 2011, αφού κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Τυνησία επί δύο και πλέον δεκαετίες. Έφυγε στη Σαουδική Αραβία, όπου έζησε εξόριστος μέχρι τον θάνατό του.

Τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός. Στην Τυνησία, ο θάνατός του δεν προκάλεσε καμία αντίδραση, την ώρα που οι Τυνήσιιοι ετοιμάζονται για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου και, αμέσως μετά, για τις προεδρικές με υποψηφίους έναν φυλακισμένο επιχειρηματία και έναν συντηρητικό πανεπιστημιακό που τάσσεται υπέρ της ριζικής αποκέντρωσης του κράτους.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 77144 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*