Μεγάλη μάχη με τις φλόγες κοντά στο Λουτράκι, καλύτερη εικόνα στις Κεχριές

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα κοντά στο Λουτράκι, αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν εκκενώσεις για προληπτικούς λόγους, ενώ δεύτερη πυρκαγιά μαίνεται στις Κεχριές.

Οι φλόγες καίνε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής. Μολονότι η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πόλη οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν προκαλούν ταχεία επέκταση της πυρκαγιάς και πυκνό καπνό.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η του Οσίου Παταπίου και ο οίκος ευγηρίας του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου. Απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες από την Πυροσβεστική για δύο μονές όμως τελικά αποδείχτηκε μπέρδεμα καθώς το γηροκομείο σχετίζεται με το μοναστήρι.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Στο σημείο επιχειρούν 108 πυροσβέστες με 23 οχήματα, περιλαμβανομένων οκτώ πεζοπόρων τμημάτων, όμως οι δύσβατοι λόφοι και η απουσία δρόμων δυσκολεύουν την κατάσβεση. Συνδράμουν επίσης δύο υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι άνεμοι εν τω μεταξύ δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων, με συνέπεια να μην γίνουν στοχευμένες ή ιδιαίτερα εύστοχες ρίψεις. Αυτή την στιγμή πετούν στην περιοχή τέσσερα αεροσκάφη Καναντέρ, δύο Πεζετέλ και έξι ελικόπτερα, συν ένα συντονιστικό ελικόπτερο.

Ξεχωριστή φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17:00 το απόγευμα και στις Κεχριές Κορινθίας, σε αγροτική έκταση, όμως δεν απειλεί σπίτια και η εικόνα της είναι πλέον καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και δύο αεροπλάνα ψεκασμών τύπου Πεζετέλ.

Στην Κορινθία έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: Skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76478 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*