Αλέξανδρος Βερροιώτης στον Prisma 91.6:”Καμία ιδεολογική διαφορά ανάμεσα στον κύριο Καλό και Σολδάτο για αυτό συνεργάστηκαν.”

Το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο σχολίασε στον Prisma 91, 6 ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέξανδρος Βερροιώτης.

Όπως ανέφερε δεν θα αντιμετωπίσει μόνο το νέο δημοτικό συμβούλιο δυσκολίες, γιατί αυτές ανέκαθεν υπήρχαν, ανάλογα με την πολιτική που εφαρμόζονταν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο.

“Εμείς ξεκινάμε μία νέα περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο, θεωρούμε ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καλή διάθεση και καλή πρόθεση είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε αντιμέτωποι με μία πολιτική υποχρηματοδότησης, βαριάς δημοτικής φορολογίας και η υποστελέχωσης του δήμου, με τον Δήμο Λευκάδας να αναγκάζεται να εκχωρεί αρμοδιότητες και να δουλεύει κυριολεκτικά για εργολάβους ΜΚΟ και ΣΔΙΤ, εφαρμόζοντας το υπάρχον σύστημα.

Όλα αυτά τα εισπράττουν οι Λευκαδίτες, με τα σοβαρά προβλήματα εγκατάλειψης, αλλά και στις υποδομές.

Για αυτό θεωρούμε ότι άμεσα η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση όλα αυτά τα προβλήματα που βαραίνουν τους Λευκαδίτες.”

Αναφορικά με το οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων και την αναζήτηση της μεταβατικής λύσης, έκανε λόγο για ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς η παράταξή μας και την προηγούμενη περιόδο δυναμικά έθετε το θέμα, πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν αφορά όμως μόνο τη Λευκάδα.

Εμείς βεβαίως θα το εξετάσουμε στο τοπικό ζήτημα, όμως αν δείτε και παρακολουθήσετε συζητήσεις και προβλήματα άλλων δήμων μέσα σε αυτά είναι και τα σκουπίδια.

Όλο αυτό είναι μία αδυναμία του Κράτους έλλειψης σχεδιασμού ώστε να εντάξει αυτό το πρόβλημα προς επίλυση.

Οι διοικήσεις διαχρονικά έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση με την οποία προωθείται η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στον Κλεισθένη, ο κύριος Βερροιώτης αναρωτήθηκε αν τις γνωρίζουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά σίγουρα δεν τις γνωρίζει ο κόσμος που πήγε στις κάλπες και ψήφισε.

Λογικά στις 8 Σεπτεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με την νέα του σύνθεση για να εκλέξει το προεδρείο, καθώς και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και ποιότητα ζωής.

Οι διαδικασίες θα γίνουν με βάση τις προβλέψεις του νέου νόμου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που ψηφίστηκε πριν μερικές μέρες.

Το σύνολο του σχεδιασμού της Κυβέρνησης, πατάει επάνω στον Κλεισθένη και επιβεβαιώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία βρήκε στρωμένο το έδαφος για να πάει ένα βήμα πιο πέρα στην αντιλαϊκή επίθεση.

Και αυτό γιατί με όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή η τοπική διοίκηση γίνεται ακόμα πιο φιλική στα επιχειρηματικά συμφέροντα και πιο εχθρική για το λαό και τις λαϊκές ανάγκες.

Έχει θεσμοθετηθεί η σύμπραξη παρατάξεων στη βάση αυτή της νέας πλειοψηφίας διαμορφώνεται και το σύστημα της διοίκησης.

Η σύμπραξη του Χαράλαμπου κ Καλού με τον κύριο Σολδάτο, εκδηλώνεται με την έναρξη της θητείας και δεν μπορεί αυτή να ανακληθεί και όλη την διάρκεια ζωής της.

Δόθηκε η απόλυτη πλειοψηφία που δεν υπήρχε στα όργανα διοίκησης του δήμου όπως την οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, σε νομικά πρόσωπα και ταυτόχρονα μεταφέρονται σε αυτά τα όργανα μία σειρά από αρμοδιότητες που ήταν στην ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου.

Για παράδειγμα στην οικονομική επιτροπή ένα όργανο με απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου, περνάει η ευθύνη για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού και η προσφυγή ή μη σε ένδικα μέσα, η δυνατότητα διαγραφής χρεών και προσαυξήσεων, η διευκόλυνση μεγαλοοφειλετών με χρέη άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, η απόφαση για την απευθείας χρηματοδότηση κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων, παραχώρηση εγκαταστάσεων και εξοπλισμών δήμων, καθώς άλλαξε και σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, η διαδικασία κατάρτισης και ψήφισης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού.

Μέσα σε όλα φαίνονται και οι προθέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για αυτό και δεν υπήρχαν διαφορές από την παράταξη του κυρίου Σολδάτου να συνεργαστούν με το κοινό Καλό, καθώς δεν υπάρχουν διαφορές.

Το γεγονός ότι δεν είναι πάνω σε μία προγραμματική συμφωνία, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7764 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*