Άρης Ραβανός στον Prisma 91,6: “Δεν μπορεί πέρυσι να έβρεξε τόσο στην Ήπειρο και να υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης στην Πρέβεζα.”

Με αφορμή την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής στην Άρτα, ο γνωστός δημοσιογράφος
καταγωγή από εκεί,  Άρης Ραβανός σχολίασε τα τεκταινόμενα.

“Πρόκειται για συνέχεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με ανανεωμένο το δημοτικό συμβούλιο και επανεκλογή του κυρίου Τσιρογιάννη.”

Ο κύριος Ραβανός, ευχήθηκε η δημοτική αρχή να πάει την Άρτα μπροστά,  συμπληρώνοντας ότι στην παρούσα φάση θα ήταν ανούσιο να κάνει κάποιος κριτική ή να σχολιάζει τα κακώς κείμενα τα οποία μπορεί να γίνουν.

Όπως ανέφερε η Άρτα, αλλά και γενικότερα οι νόμοι της Ηπείρου πλην των Ιωαννίνων είναι σε μία φάση στασιμότητας, ενώ το προηγούμενο διάστημα θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα προς τα εμπρός, παρατηρείται ότι δεν έχουν κοιμηθεί τα πράγματα όσο πιο γρήγορα επιθυμούσαμε.

Αυτή η κατάσταση έχει σχέση και με την ελληνική γραφειοκρατία, με το γεγονός ότι πολλά πράγματα δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θέλουμε, γενικότερα υπάρχει ένα πρόβλημα στην Ήπειρο, το οποίο ξεκινάει από τα Γιάννενα.

Είναι καλύτερο και οι φίλοι μας στα Ιωάννινα να δουν με άλλο μάτι τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Ηπείρου, δεν είμαστε οι φτωχοί συγγενείς, ούτε η Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία η οποία είναι πύλη εισόδου της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του λιμανιού που διαθέτει.

Η Πρέβεζα αυτό το καλοκαίρι σφύζει από ζωή και είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει θέμα υδροδότησης στην πόλη και στις γύρω περιοχές όταν η περιοχή βουλιάζει από τουρίστες Έλληνες και ξένους.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η ” λευκή νύχτα”, μία εξαιρετικά επιτυχημένη δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια εμπνευσμένη από τον αείμνηστο Δημήτρη Λούπα.

Η Ήπειρος πρέπει να πάει μπροστά, έχει τις δυνατότητες, καθώς υπάρχουν προγράμματα και πόροι, καθώς πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί στο τι διεκδικούμε.

Δεν μπορεί η Ήπειρος να είναι πίσω στο ΕΣΠΑ, κάτι δεν γίνεται σωστά, δεν μπορεί ξαφνικά να συζητάμε ότι έχουμε πρόβλημα νερού, ενώ η Ήπειρος έχει τις περισσότερες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, να έχουμε τόσες πηγές, ρέματα, ποτάμια και να έχουμε θέμα υδροδότησης.

Πρέπει να δούμε την λειτουργία των τοπικών θεσμών, να δούμε πώς μπορούμε όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, καθώς δεν έχουμε διάθεση να αντιπαρατεθούμε ούτε με τον περιφερειάρχη κύριο Καχριμάνη, ούτε με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους, το θέμα είναι πώς μπορούμε να κάνουμε τον τόπο να πάει μπροστά.

Υπάρχουν κονδύλια, προγράμματα, όπως για παράδειγμα έβλεπα ότι ένας νεοεκλεγείς δήμαρχος ο κύριος Μπακογιάννης και δεν θα μείνω σε αυτό, πήγε στο Παρίσι και είδε πως λειτουργεί ο δήμος στην αποκομιδή των σκουπιδιών, κάτι που συζητάμε πολλές φορές στην Άρτα, να πάει ο δήμαρχος της Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, να αντιγράψουν πρακτικές δήμων που προσομοιάζουν.

Δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική αυτό είναι πάρα πολύ απλό, για να μπορούν οι περιοχές μας να πάνε μπροστά.

Στα Γιάννενα πρέπει να πάψουν να βλέπουν ως φτωχούς συγγενείς τους υπόλοιπους νόμος Ηπείρου, γιατί αν όλοι οι νόμοι ενώσουν τις δυνάμεις η Ήπειρος θα βγει κερδισμένη και θα πάνε και τα Ιωάννινα που είναι το κέντρο.

Από εκεί και πέρα είναι και το τι πρόταση ο κάθε βουλευτής, αν τον ενδιαφέρει μόνο η επανεκλογή του και δεν συνδράμει στο δημόσιο διάλογο με θετικές προτάσεις και δεν μπαίνουμε σε μία διαδικασία πραγματικά να γίνουν πέντε πράγματα και να πάμε μπροστά, τότε θα παραμείνουμε μόνο σε ενδιαφέρουσες συναντήσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς σε διάφορους νομούς και τίποτα δεν γίνεται.

Κάνουμε μία ωραία εκδήλωση, βγάζουν φωτογραφίες τις ανεβάζουν και στο Facebook και λένε “τι ωραία τα είπαμε”, αλλά αν δεν έχει συνέχεια έχει γίνει μία τρύπα στο νερό.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8904 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*