Ο Τζόνσον τζογάρει το μέλλον της Βρετανίας για μια συμμαχία με τον Τραμπ

Αυτό το σαββατοκύριακο ο Μπόρις Τζόνσον θα κάνει το ντεμπούτο του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας στην Σύνοδο της G7, στο Μπιαρίτς.

Είναι μια στιγμή που περίμενε από παιδί ο Τζόνσον, ο οποίος «τζογάρει» το μέλλον της Αγγλίας για να το πετύχει.

Από την στιγμή που εκλέχθηκε πρωθυπουργός της χώρας, ο Τζόνσον είχε έναν βασικό στόχο: να βγάλει την Αγγλία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο έχει συζητήσει και με τον Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ.

Στο Μπιαρίτς, ο Τζόνσον θα συναντήσει επίσης και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς και τον Τζάστιν Τρουντό. Σκοπός του είναι να κλείσει μια εμπορική συμφωνία με τον Τραμπ για να βοηθήσει την οικονομία της Βρετανίας.

Η επιθυμία του να συμμαχήσει με την Αμερική αντί της Ευρώπης, ενέχει μεγάλο ρίσκο να δεσμεύσει τη χώρα ακόμη περισσότερο. Αν ο Τζόνσον τζογάρει με τον Τραμπ, πέρα από τα πιθανά οφέλη μια συμμαχίας, ρισκάρει να διαλύσει εντελώς την Βρετανία, βάζοντάς την στην λάθος πλευρά των αναδυόμενων γεωπολιτικών γραμμών.

Μάχη Τιτάνων

Ο Τραμπ έχει δείξει από την μέρα της εκλογής του ότι δεν είναι αξιόπιστος καθώς έχει προκαλέσει διαμάχες με την Γερμανία, τον Καναδά, την Γαλλία, την Δανία, την Κίνα και την Αγγλία στο παρελθόν.

Ο Τζόνσον πρέπει να λάβει υπόψην του το παρελθόν σχετικά με τις κινήσεις του Τραμπ, όπως επίσης και τις επιπτώσεις ενός Brexit που θα αφήσει κακές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το ρίσκο είναι μεγάλο.

Πηγή: CNN.com

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 77211 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*