Ελεύθερη πτώση του τουρισμού στην Κούβα μετά τα μέτρα Τραμπ

Μεγάλη πτώση της τάξης του 23,6% καταγράφηκε στις τουριστικές αφίξεις στην Κούβα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αυστηροποιήσει τους κανόνες μετάβασης στο νησί από τις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζει να πλήττει την κουβανική οικονομία.

Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε πως τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού έφτασαν στην Κούβα 295.000 επισκέπτες, σχεδόν 91.000 λιγότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η «βουτιά» έρχεται στον απόηχο της πτώσης 20% στην τουριστική κίνηση που καταγράφηκε τον Ιούνιο, αφότου η Ουάσιγκτον απαγόρευσε κρουαζιέρες προς την Κούβα και επέβαλε αυστηρότερους κανόνες για όποιον ζητά άδεια να ταξιδέψει στο κομμουνιστικό κράτος.

Ο τουρισμός είναι μία από τις λιγοστές ισχυρές βιομηχανίες της Κούβας και συνεπώς οι κινήσεις της Ουάσιγκτον αναμένεται να επιφέρουν πλήγμα στην ευρύτερη οικονομία, περιλαμβανομένου του μικρού ιδιωτικού τομέα που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται στην εστίαση.

Η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί πως η Κούβα είναι ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους του καθεστώτος Μαδούρο στην Βενεζουέλα, κι έχει κλιμακώσει τις οικονομικές πιέσεις ώστε να αναγκάσει την Αβάνα να εγκαταλείψει το Καράκας.

Η παροικία των αυτοεξόριστων Κουβανών που διαμένει κυρίως στην Φλόριντα είναι επίσης ισχυρή εκλογική βάση για τον κ. Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80968 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*