Βασίλης Αραβανής: “Επί είκοσι χρόνια σέρνεται μια κατευθυνόμενη μιζέρια στο θέμα των σκουπιδιών που η νέα δημοτική αρχή πρέπει να σταματήσει.”

Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Αραβανής ανέφερε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν κρίνει σκόπιμο να στείλει το ανάθεμα την παλιά δημοτική αρχή, που εγώ προσωπικά εκεί που έπρεπε την αντιπολιτεύτηκα.

“Την έστειλε στην όποια θέση την έστειλε ο λευκαδίτικος λαός, δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε αυτό στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.”

Η παράταξη μας απέδειξε την περασμένη πενταετία το δρόμο το μη διχαστικό, της μη σύγκρουσης και της συνεννόησης. Από μερικές μειοψηφίες ενίοτε αυτό αμφισβητήθηκε και κατακρίθηκε. Ερχόμαστε λοιπόν τώρα και λέμε ότι το ζητούμενο στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι αυτό, η συνεννόηση, η συναίνεση εκεί που συμφωνούμε και αν διαφωνούμε πάλι υπάρχει τρόπος να την εκφράσουμε και να βρούμε τη χρυσή τομή.

Αυτό είναι απαραίτητο στο νέο δημοτικό συμβούλιο γιατί η κατάσταση στη Λευκάδα είναι σχεδόν έκτακτης ανάγκης σε όλα τα επίπεδα.

Ως παράταξη κάναμε προτάσεις σε όλα τα θέματα, προτάσεις στρατηγικού χαρακτήρα, καθώς η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει πρόταση διαχείρισης καθώς την ευθύνη της διαχείρισης την έχει η δημοτική αρχή.

Αυτό άλλοι το κατάλαβαν και άλλοι όχι και όσοι το κατάλαβαν δεν είδα πολλά αποτελέσματα.

Ο κύριος Αραβανής έθιξε κάποια θέματα τα οποία πρέπει να απασχολήσουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, καθώς η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να λειτουργήσει ως κυβέρνηση Εθνικής ενότητας για τη Λευκάδα, γιατί το νησί είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα θέματα.

Τα σκουπίδια ειδικά για τη Λευκάδα ειδικό το πρόβλημα και επί 20 χρόνια σέρνεται μία μιζέρια επάνω σε αυτό το θέμα κατευθυνόμενη για μένα σκόπιμα.

Παρασύρθηκαν πάρα πολλοί αιρετοί σε αυτό το χορό, είναι φανερό ότι έγιναν τραγικά και κωμικά πράγματα και εύχομαι η επόμενη δημοτική αρχή να το σταματήσει αυτό, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τη λύση που επιλέξαμε.

Απευθυνόμενος στον κύριο Σέρβο για το θέμα της ύδρευσης, ο κύριος Σέρβος απάντησε ” δεν θα είμαι εγώ Βασίλη” διαλύοντας την φημολογία των τελευταίων ημερών ότι θα παραμείνει στο συγκεκριμένο πόστο και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Προς στιγμήν επικράτησε μία μικρή ένταση.

Ο κύριος Αραβανής ευχαρίστησε τόσο τον κύριο Δρακονταειδή όσο και τον κύριο Νικητάκη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, λέγοντας ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που διεύθυνε τις συνεδριάσεις, άσχετα με τις όποιες ατέλειες που μπορεί να υπήρξαν.

Ευχαρίστησε όλο το δημοτικό συμβούλιο για τη φιλική συνεργασία, καθώς με τους περισσότερους θα έχει μία φιλική αίσθηση.

Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κατά κάποιο τρόπο ενημέρωσαν τον κόσμο σχετικά αντικειμενικά.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους αδελφικούς φίλους και συντρόφους όπως αποκάλεσε τα μέλη της Δημοτικής ομάδας ευχαριστώντας τους “γιατί συμπορευτήκαμε με αρμονία όλο αυτό το διάστημα και όλο τον κόσμο που μας βοήθησε να είμαστε σε αυτή τη θέση και να κάνουμε ότι μπορούμε από το δημοτικό συμβούλιο.”

Επίσης όσους βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτή η παράταξη το 2014 με τις γνωστές συνθήκες. Τέλος ευχήθηκε στο Νέο δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο να πετύχει, να είναι δυνατό και να πετύχει όσο το δυνατόν το καλύτερο για το καλό της Λευκάδας.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7764 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*