Δανία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για Σουηδό για την έκρηξη στην Εφορία

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν 22χρονο Σουηδό και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν 23χρονο επίσης Σουηδό, οι οποίοι είναι ύποπτοι για την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα έξω από το κτίριο της οικονομικής Εφορίας στην Κοπεγχάγη.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη αυτή που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη και προκάλεσε ζημιές στην κύρια είσοδο του κτιρίου της Εφορίας στην Κοπεγχάγη. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω στην σημερινή ανακοίνωσή της, ενώ το περασμένο Σάββατο σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη σε διάστημα τεσσάρων ημερών στην Κοπεγχάγη, αυτή τη φορά έξω από ένα μη επανδρωμένο μικρό αστυνομικό τμήμα λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, η οποία προκάλεσε μόνον ζημιές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει και για τη δεύτερη αυτή έκρηξη πως επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια, αλλά είχε σημειώσει ότι ήταν πολύ νωρίς ακόμη για να πει αν οι δύο εκρήξεις συνδέονταν.

Σημαντικές επιθέσεις ή επεισόδια βίας είναι σπάνια στη σκανδιναβική αυτή χώρα των 5,7 εκατομμμυρίων κατοίκων που φημίζεται για την ασφάλεια και την κοινωνική ανεκτικότητά της.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 62698 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*