Ο ντι Μάιο λέει «όχι» στον Ρέντσι για συνεργασία κατά του Σαλβίνι

Τέλος στην φημολογία περί συνεργασίας του Κινήματος των Πέντε Αστέρων με την κεντροαριστερά αντιπολίτευση, ώστε να καταψηφιστεί η προσπάθεια του Ματέο Σαλβίνι να προκαλέσει πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, βάζει ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο.

Σε σύντομη δήλωσή του στο Facebook ο κ. ντι Μάιο τόνισε πως δεν θέλει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ματέο Ρέντσι, πρώην πρωθυπουργό και άλλοτε ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, που χθες φάνηκε να προτείνει κοινό μέτωπο με τα Πέντε Αστέρια ώστε να αποτύχει η πρόταση μομφής που έχει καταθέσει η Λέγκα του κ. Σαλβίνι.

Ο κ. ντι Μάιο πάντως φάνηκε να διατυπώνει ενστάσεις για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, όπως επιθυμεί ο κ. Σαλβίνι, ενώ κατηγόρησε τον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο του ότι «μαχαίρωσε στην πλάτη» την Ιταλία. Δήλωσε βέβαιος ότι οι πολίτες θα τιμωρήσουν την Λέγκα για την συμπεριφορά της.

Η Λέγκα είναι τυπικά ο μικρός εταίρος στον συνασπισμό με τα Πέντε Αστέρα, όμως οι δημοσκοπήσεις θέλουν την παράταξη του κ. Σαλβίνι να είναι μακράν πρώτη δύναμη πλέον, γεγονός που φάνηκε και στην σαρωτική επικράτησή της στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η χρονική συγκυρία είναι δύσκολη, καθώς το επόμενο δίμηνο πρέπει να αρχίσει η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2020, που θα γίνει υπό βλέμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω φόβων για δημοσιονομική διολίσθηση.

Παράλληλα, τα Πέντε Αστέρια θέλουν οπωσδήποτε να ψηφιστεί πριν τις εκλογές ο νόμος για δραστική μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών, που πρακτικά θα σημαίνει μετάθεση της κάλπης για μήνες.

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα συνεδρίαση ανώτερων μελών της Γερουσίας ώστε να αποφασιστεί εάν θα ανακληθεί το κοινοβούλιο από τις θερινές διακοπές για να συζητήσει την πρόταση δυσπιστίας του κ. Σαλβίνι.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για τυχόν διάλυση της Βουλής ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86566 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*