Μενδώνη στον ΣΚΑΪ: Μέλημα μας ο αναβατήρας Ακρόπολης να λειτουργήσει άμεσα

Μέλημα μας είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε ο αναβατήρας να λειτουργήσει άμεσα, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όσον αφορά τον ανελκυστήρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό σταμάτησε και πάλι να λειτουργεί.

Σύμφωνα με την κα Μενδώνη ο αναβατήρας σταμάτησε να λειτουργεί χθες Σάββατο.

Έχουν ήδη επιληφθεί υπηρεσιακοί παράγοντες και υπήρξε άμεση ενημέρωση από την αρμοδία εφορία αρχαιοτήτων πόλης των Αθηνών, ανέφερε η υπουργός η οποία σε κάθε περίπτωση τόνισε πως αύριο ελπίζει να έχει πλήρη εικόνα για το θέμα.

Ο συγκεκριμένος αναβατήρας φαίνεται να έχει γεράσει, δήλωσε εξηγώντας πως πρόκειται για ένα αναβατόριο το οποίο τοποθετήθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα που επιθυμούσαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη, το 2004 επ’ ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας 

Ήδη έχουν περάσει 15 χρονιά από τότε, υπογράμμισε, καταλήγοντας πως είναι μονόδρομος η οριστική αντικατάσταση του από ένα σύγχρονο μηχάνημα, κάτι το οποίο εντούτοις θα είναι αρκετά χρονοβόρο.

«Θα σας έλεγα λοιπόν ότι η μέριμνα μας είναι να δούμε πως θα αντικατασταθεί το υπάρχον με απόλυτη ασφάλεια, τι δυνατότητες υπάρχουν και σε πόσο χρόνο μπορεί να γίνει αυτό», εξέφρασε η υπουργός αναφερόμενη στις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί, με βάση τα δεδομένα, το υπουργείο.

Η κα Μενδώνη διαβεβαίωσε πως τα παραπάνω θα είναι προσωρινά μέχρι να δρομολογηθεί η μόνιμη λύση του ζητήματος, για να υπάρξει ένα σύγχρονο αναβατόριο.

Η υπουργός ξεκαθάρισε πως τα προβλήματα δεν μπορούν να βρουν λύσεις με μαγικό ραβδάκι τονίζοντας πως τέτοια θέματα θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί 2-3 χρόνια νωρίτερα ή τουλάχιστον όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η βλάβη .

Εξέφρασε εντούτοις πως το υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην απογοητεύσει τους επισκέπτες του μνημείου, ενώ παραδέχτηκε πως ότι ανάλογο συμβαίνει στο μνημείο της ακρόπολης έχει διεθνώς αρνητικό αντίκτυπο για την χώρα.

Πηγή: Skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76478 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*