Ο Έσπερ έγινε και με την βούλα υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία, τον διορισμό του Μαρκ Έσπερ στη θέση του υπουργού Άμυνας, θέτοντας τέλος στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είχε μείνει χωρίς επικεφαλής το Πεντάγωνο.

Με ψήφους 90 υπέρ έναντι 8 κατά, οι γερουσιαστές ενέκριναν τον διορισμό του 55χρονου Έσπερ, πρώην στρατιωτικού και εκπροσώπου των συμφερόντων της εταιρείας παραγωγής όπλων Raytheon Co.

Ο Μαρκ Έσπερ στηρίχθηκε και από τα δύο κόμματα, μολονότι κατά την ακρόασή του στη Γερουσία η Δημοκρατική Ελίζαμπεθ Γουόρεν εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για τους δεσμούς του με τη Raytheon.

Η κ. Γουόρεν, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ήταν το μοναδικό μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας που εξέφρασε αντιρρήσεις για τον διορισμό του στην ακρόαση.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την παραίτηση του Τζιμ Μάτις λόγω της διαφωνίας του με την πολιτική που ακολουθούσε ο πρόεδρος Τραμπ στην Συρία, το Πεντάγωνο είχε μείνει ακέφαλο.

Καθήκοντα υπουργού είχε αναλάβει προσωρινά ο Πάτρικ Σάναχαν, ο οποίος απέσυρε τον Ιούνιο την υποψηφιότητά του για υπουργός, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 58808 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*