Το Ιράν κατάσχεσε βρετανικό πετρελαιοφόρο στο Στενό του Ορμούζ

Το Ιρανικό σώμα «Φρουροί της Επανάστασης» κατέλαβε το βρετανικό πετρελαιοφόρο Stena Impero στο Στενό του Ορμούζ, ανέφεραν ιρανικά ΜΜΕ, με τις βρετανικές αρχές να αναφέρουν ότι το τάνκερ είχε «βγει εκτός πορείας» πριν από την «κατάσχεση».

Το  Stena Impero κατευθυνόταν προς τη Σαουδική Αραβία, ωστόσο την Παρασκευή φαίνεται να άλλαξε πορεία και να κατευθύνθηκε βόρεια προς το ιρανικό νησί Qeshm, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marrine Traffic.

Το 30.000 τόνων τάνκερ ανήκει στην εταιρεία Stena Bulk και κατευθυνόταν προς το σαουδαραβικό λιμάνι Τζουμπάιλ.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το Stena Impero κατασχέθηκε από τις ναυτικές μονάδες των Φρουρών της Επανάστασης για «μη τήρηση των διεθνών θαλάσσιων κανονισμών».

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Stena εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το πλοίο «προσέγγισαν άγνωστα σκάφη και ελικόπτερο κατά τη διάρκεια διέλευσης του από το Στενό του Ορμούζ και ενώ το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα».

Η εταιρεία δήλωσε ότι προς το παρόν δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το πλοίο το οποίο φαίνεται πλέον να κατευθύνεται προς το Ιράν.

Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη στο Λονδίνο προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό δεξαμενόπλοιο όπως ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 62817 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*