Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Πρέβεζας

Καταγγέλλουμε την απόλυση εργαζόμενης καμαριέρας από το ξενοδοχείο Cleopatra Καστροσυκιάς όπου εργάζονταν ως εποχιακή χωρίς σύμβαση εργασίας, ανασφάλιστη. Απολύθηκε με πρόσχημα ότι δεν ήταν αποδοτική στην δουλειά της. Αυτή η απόλυση έρχεται ως συνέχεια της εντατικοποίησης της εργασίας στον κλάδο, της έντασης της εκμετάλλευσης με τα 12ωρα-14ωρα να χτυπάνε κόκκινο, με τις ατέλειωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών, με την ανασφάλιστη εργασία, τους τσακισμένος μισθούς και συμβάσεις εργασίας, με τις ενώσεις προσώπων κτλ. Όλα αυτά δηλαδή πού αποτελούν προϋπόθεση για την «δίκαιη ανάπτυξη» πού ευαγγελίζεται και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και κάνουν κόλαση την ζωή των εργαζομένων. Σε έναν κλάδο όπου όλα αυτά τα χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη, με κύματα τουριστών να κατακλύζουν την χώρα μας, όμως αυτή η ανάπτυξη αφορά τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων. Η φτηνή εργατική δύναμη και τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν προϋποθέσεις για το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες και της πλειοψηφίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων- Μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων ν. Πρέβεζας καθώς με την παντελή απουσία τους από τούς εργασιακούς χώρους, με το να βρίσκονται μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων, με το να στηρίζουν την « υγιή» επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, αποτελούν το καλύτερο στήριγμα για τούς εργοδότες τού κλάδου.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της απολυόμενης καμαριέρας, την υπογραφή σύμβασης εργασίας, την δουλειά με δικαιώματα. Καλούμε τούς εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ,να πυκνώσουν τις γραμμές της Επιτροπής Αγώνα στον επισιτισμό-τουρισμό, να στηρίξουν μέσα στο σωματείο τις δυνάμεις της ΔΑΣ πού αποτελούν πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι τούς διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τούς

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*