Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου στον Prisma 91,6

Την Τετάρτη 29/5 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Κωστής Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου ήταν Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον Μάρτιο 2015 ως τον Νοέμβριο 2016 οπότε και παραιτήθηκε. Ήταν επίσης Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας. Από το 2006 ως το 2015 εκλεγόταν Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Παλιότερα ήταν για χρόνια Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του «Τα καθαρά χέρια της Χρυσής Αυγής: Ασκήσεις ναζιστικής καθαρότητας». Από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κυκλοφορεί η μπροσούρα του «Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά». Διδάσκει στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής. Είναι μέλος της πολιτικής πρωτοβουλίας Γέφυρες.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και την αύξηση της ακροδεξιάς συνολικά στην Ευρώπη.”Ζούμε ενδιαφέροντες καιρούς αλλά και επικίνδυνους.” ” Ήταν μια καθαρή νίκη της Ν.Δ αλλά και του Κ. Μητσοτάκη”.Ο κ. Παπαϊωάννου στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος που δεν πίστευε, όπως και την αλαζονεία ορισμένων στελεχών του. Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι επικίνδυνη, άλλα είναι ευχάριστο γεγονός κατέληξε η πτώση και εικόνα διάλυσης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χ.Α.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*