Πως η Ρωσία έχασε 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 6 μήνες

Η σύλληψη του Αμερικανού επενδυτή Μάικλ Κάλβι υπήρξε σόκ για την οικονομία που είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιασθούν οι εκροές κεφαλαίων από την Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Κουντρίν.

«Αναμφίβολα, αυτό (η σύλληψη του Κάλβι) είναι σόκ για την οικονομία. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους η εκροή κεφαλαίων διπλασιάσθηκε και σήμερα υπερέβη τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια» δήλωσε ο Κουντρίν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Κατά την άποψη του προέδρου του Ελεγκτικού συνεδρίου, η υπόθεση που σχετίζεται με τον ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok Μάικλ Κάλβι, αύξησε σημαντικά τους κινδύνους για επενδύσεις στην ρωσική οικονομία και αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει σύντομα ακόμη και στην περίπτωση που θα αφεθεί ελεύθερος, δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK.

Ο Κουντρίν θεωρεί ότι ένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να συλλαμβάνεται πριν την διεξαγωγή της δίκης σε περιπτώσεις παρόμοιες με αυτή της υπόθεσης Baring Vostok.

«Και το ότι συνελήφθη παρόλα αυτά ένας τόσο αξιοσέβαστος άνθρωπος, είναι κάτι που Ρώσοι και ξένοι επενδυτές αξιολογούν ως ένα νέο όριο κινδύνου. Και αυτό το όριο αυξήθηκε ουσιαστικά», δήλωσε ο Κουντρίν.

«Και λοιπόν, ακόμη και αν τώρα ο Κάλβι αφεθεί ελεύθερος, κάτι που θα το ευχόμουν, το όριο κινδύνου αυτό δεν θα κατέβει αμέσως, μια που αυτό συνέβη. Και δυστυχώς, είναι αυτό που προκάλεσε επιπλέον εκροές κεφαλαίων από την χώρα», επεσήμανε ο Κουντρίν.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Μάικλ Κάλβι και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok συνελήφθη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (33 εκ,. ευρώ) από την τράπεζα της οποίας είναι μέτοχος. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία ενώ η σύλληψη του είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του επιχειρημαιτκού κόσμου τόσο στην Ρωσία όσο και στο εξωτερικό.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 70530 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*