Ειρήνη Βονιτσάνου στον Prisma 91,6: “Το εκλογικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε, η μεγαλύτερή μας κατάκτηση ήταν ότι ο κόσμος μας πίστεψε”

Εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και της νίκης της παράταξης “Σύγχρονη Λευκάδα” με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Καλό, έκανε στον Prisma 91,6 η στενή συνεργάτιδα του, Ειρήνη Βονιτσάνου.

Η ίδια δεν έκρυψε την χαρά της για το ικανοποιητικό αποτέλεσμα, καθώς όπως είπε εργάστηκαν τους τελευταίους επτά μήνες πολύ σκληρά και
το αποτέλεσμα τους χαροποιεί ιδιαίτερα διότι πέτυχαν το στόχο τους, αρχικά το να περάσουν στο δεύτερο γύρο, ενώ μετέπειτα να κατακτήσουν τη νίκη.

“Όλο αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής δουλειάς, μιας πολύ οργανωμένης δουλειάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε, καθώς ουσιαστικά ο κόσμος εισέπραξε το μήνυμα, καταφέραμε να κινητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε τον κόσμο, να μας αγκαλιάσει όλους, όχι μόνο τον κύριο Καλό και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.”

Στο ερώτημα όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, αν πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν το ποσοστό του πρώτου γύρου του κυρίου Σολδάτου, ανέφερε με απόλυτη ειλικρίνεια ότι το πίστεψαν εξαρχής. “Όταν ξεκινήσαμε το Νοέμβριο και συστάθηκε η επικοινωνιακή ομάδα και μιλήσαμε για το που στοχεύουμε, μεταφέροντας μας ο Χαράλαμπος Καλός το όραμά του και διαπιστώνοντας παράλληλα την ικανότητα του, ήμασταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε”.

Πάνω σε αυτό στηρίχτηκε όλη μας η δουλειά όλους αυτούς τους μήνες. Το πιστέψαμε εξαρχής ότι θα το καταφέρουμε, ωστόσο δεν ήταν ένας εύκολος στόχος, ήμασταν ρεαλιστές, ξέραμε ότι είναι δύσκολο να το πετύχουμε, όμως γνωρίζαμε ότι με οργανωμένη και προσεκτική δουλειά, μπορούσαμε να πετύχουμε αυτό το στόχο.

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, ενώ σε αυτό το στόχο η μεγαλύτερή μας κατάκτηση ήταν ότι ο κόσμος μας πίστεψε. Ιδιαίτερα όταν περάσαμε στο δεύτερο γύρο, διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος συστρατεύτηκε μαζί μας και αυτό ήταν το πιο σημαντικό που κατακτήσαμε.

Μάλιστα η Ειρήνη Βονιτσανου αποκάλυψε και μία συνομιλία με τον Χαράλαμπο Καλό, λέγοντας πως όταν τον ρώτησε την περασμένη Παρασκευή ποια είναι τα μηνύματα για την Κυριακή των εκλογών, της απάντησε ότι είναι ενθαρρυντικά, συμπληρώνοντας ότι στόχος μας δεν είναι να μείνουμε στην ιστορία γι’ αυτή την ανατροπή αλλά για το έργο που θα παράξουμε.

“Για άλλη μία φορά αισθάνθηκα περήφανη, καθώς όταν ένας άνθρωπος δύο μέρες πριν την τελική μάχη αναφέρεται στο τι πρέπει να κάνουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σίγουρα βλέπεις ότι κοιτάς μπροστά και έχεις ήδη στο μυαλό σου πως θα υλοποιήσεις όλα αυτά τα οποία έχεις προτείνει μέσα από το πρόγραμμά σου, τις θέσεις σου και να ξεδιπλώσεις το όραμα που έχεις για τον τόπο. Θεωρώ ότι ήδη είχαμε αρχίσει όλοι να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε την επόμενη μέρα”.

Ότι ακόμα και από την πρώτη του δήλωση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ο κύριος Καλός ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα. “Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, όμως η δυναμική του κόσμου που μας στήριξε, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο που δεν υπήρχαν και υποχρεώσεις και τόσο πολλές παρατάξεις, θέλουμε να διατηρηθεί, θέλουμε ο κόσμος να παραμείνει κινητοποιημένος να τον απασχολήσει η καθημερινότητά του.

Μπορεί να εκλέχτηκαν έξι άτομα από την παράταξή μας όμως οι υπόλοιποι 51, θα παραμείνουμε στην ομάδα και θα υποστηρίξουμε πάρα πολύ τις θέσεις μας. Άλλο ένα πράγμα που έχουμε καταφέρει είναι ότι και μέσα στη δική μας ομάδα ο κόσμος κινητοποιήθηκε και τον ενδιαφέρει η επόμενη μέρα και θα παλέψει για όλα αυτά που έχουμε προτείνει και χρειάζεται ο τόπος.

Είναι σημαντικό η σπίθα που δημιουργήθηκε από όλη αυτή τη διαδρομή, να διατηρηθεί και την επόμενη μέρα κι αν το καταφέρουμε αυτό, μόνο καλό θα είναι για τον τόπο μας και για μας τους ίδιους, καθώς είναι ωραίο να είσαι ενεργός πολίτης.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 5618 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*