Αλέξανδρος Αλεξάκης: “Είναι χρέος μας να δώσουμε στα Επτάνησα μια εναλλακτική πολιτική, για να μην λένε οι πολίτες ότι μετά τις εκλογές ότι βλέπουν ξανά τα ίδια πρόσωπα.¨

Στον Prisma 91,6 μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της ” επτανησιακής πρωτοβουλίας” Aλέξανδρος Αλεξάκης.

Στο ερώτημα αν κάτω από τα συγκεκριμένα δεδομένα της χώρας μας μπορεί να υπάρξει όραμα και ανάπτυξη στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, απάντησε ότι αυτό μπορεί να υπάρξει όταν η πλειοψηφία των ανθρώπων που απαρτίζουν ένα περιφερειακό συμβούλιο βρίσκεται κάτω από κοινές αρχές, αξίες, στόχους και ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα.

“Υπάρχουν περιφέρειες όπως για παράδειγμα στην Κρήτη η οποία την τελευταία 15ετία μιλάει με στοιχεία και με πράξεις. Είναι μία περιφέρεια η οποία απορροφά ένα τεράστιο όγκο κονδυλίων εκατομμυρίων ευρώ, με έργα ανάπτυξης, άρα υπάρχουν περιφέρειες και περιοχές σε μία Ελλάδα ζει δύσκολα χρόνια κρίσης και οικονομικής λιτότητας που πραγματοποιείται έργο, άρα αυτό σημαίνει ότι αν το κοιτάξουμε λίγο βαθύτερα το θέμα, ότι δεν είναι η κρίση και η οικονομική λιτότητα, η κυριότερη αιτία, σαφώς μειώνει τις δυνατότητες μιας αρχής όμως μπορούν να γίνουν πράγματα.”

Ο κύριος Αλεξάκης ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά και μάλιστα το ίδιο συμβαίνει και με την πλειοψηφία του συνδυασμού του, είτε σε  αυτοδιοικητικό είτε σε πολιτικό επίπεδο.

“Είμαστε ένας συνδυασμός μόλις 100 ημερών, έγινε ένα μεγάλο κάλεσμα σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την επιστημονική κατάρτιση και τη γνώση, αλλά και εμπειρία στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, έγινε ένα κάλεσμα από την πλευρά μου όταν ηγήθηκα αυτής της προσπάθειας και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε έναν σχεδιασμό πλήρη 63 συνοδοιπόρων, επί το πλείστον νέων σε ηλικία και πρωτοεμφανιζόμενοι και κατεβαίνουμε στον πολιτικό στίβο, στοχεύοντας να φέρουμε μία διαφορετική φιλοσοφία και ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η καραμέλα των νεώτερων, η στείρα κριτική από τον καναπέ η οποία δεν μας αρέσει ιδιαίτερα, κατηγορώντας τις προηγούμενες γενιές για την κατάσταση για την οποία έχει περιέλθει η, ο τόπος και τα νησιά μας, όταν εμείς δεν κάναμε κάτι για αυτό.

Εμείς λέμε ότι έχουμε χρέος στις δικές μας γενιές αλλά και για τα παιδιά μας, να δώσουμε μία εναλλακτική στους Επτανήσιους πολίτες ώστε να μην μπούμε σε μία διαδικασία και πάλι την επομένη των εκλογών, να βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα. εμείς βάζουμε τα στήθια μας μπροστά και τα πρόσωπά μας για να δώσουμε στους επτανήσιους μία διαφορετική ευκαιρία να επιλέξουν κάτι διαφορετικό και αν το πράξουν θα μπορέσουμε και εμείς στην ουσία να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι και να κριθούμε επί του αποτελέσματος την επόμενη φορά.

Σύμφωνα με τον κύριο Αλεξάκη ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε μία μεγάλη αλλαγή, καθώς καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν κατανοήσει τι έχει συμβεί στη χώρα μας, εδώ δεν έχει κατανοήσει το ίδιο το πολιτικό σύστημα και βλέπουμε πολιτικές καμπάνιες μεγάλων κομμάτων αυτή τη στιγμή, θυμίζοντας μας εποχές προ μνημονίων, χωρίς να έχουν αντιληφθεί τι έχει γίνει στην ίδια τη χώρα. Εδώ ξαναζούμε τις στιγμές Ζαππείου, ενώ το 2009 δεν θα έπρεπε να έχουμε Ζάππεια, αλλά να έχουμε κάτσει όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για να δούμε πώς θα αποφύγουμε τον Σκόπελο και να μην βουλιάξει το καράβι.

Εκτιμώ ότι οι επτανήσιοι πολίτες βάζοντας κάτω τα στοιχεία μπορούν να διακρίνουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη, εμένα και τους συνυποψηφίους μου, καθώς τα πρόσωπα είναι πολλά και ζητάμε να μας κρίνουν ενώπιον των υπολοίπων.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια και στην Περιφέρεια το μόνιμο παράπονο των πολιτών ήταν ότι βλέπουν ολο τα ίδια πρόσωπα, εμείς σηκωθήκαμε από τον καναπέ, σηκώσαμε τα μανίκια μας, έχουμε όρεξη για δουλειά, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα που αφορούν τα Επτάνησα, δεν θα μείνουμε αμέτοχοι τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα είμαστε εκεί για να ακούσουμε την κριτική και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος στην επόμενη τετραετία.

Αυτό όμως για το οποίο είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι είναι ότι δίνουμε την ευκαιρία για μία εναλλακτική. για αυτούς λοιπόν που έχουν κουραστεί από τα ίδια πρόσωπα τα οποία έχουν θητεύσει  κατά το παρελθόν σε θέση εξουσίας, έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα και δεν παρήγαγαν έργο, δεν ήταν παραγωγικοί, ας δώσουν την ευκαιρία και σε μία νέα παρέα ανθρώπων να κριθούν για το όραμα και το έργο που έχουν για την επόμενη τετραετία.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 4939 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*