Γιώργος Βασιλειάδης στον Prisma 91,6: ” Στόχος μας ο σχεδιασμός ενός νέου κλειστού προπονητικού κέντρου στην Λευκάδα.”

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Kουνιάκη παραχώρησε ο Υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού με καταγωγή από τη Λευκάδα Γιώργος Βασιλειάδης.

Αναφορικά με τα αθλητικά δρώμενα και το ερώτημα του δημοσιογράφου για ποιο λόγο φανατιζόμαστε για το ποδόσφαιρο στο οποίο θεωρούμε ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και καταστάσεις, απάντησε ότι ο Lancelot κάποτε είχε πει ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό από τα ασήμαντα πράγματα και από αυτό ξεκινάμε σαν βάση.

“Μπορεί να φανατίζονται κάποιοι λίγοι, όμως ο κόσμος καταλαβαίνει και τι συμφέροντα κρύβονται από πίσω από μεγαλοπαράγοντες και τι σκοπό έχει ο καθένας να εξυπηρετήσει με την όλη του συμπεριφορά.

Υπάρχει μία μερίδα κυρίως νέων ανθρώπων οι οποίοι πολλές φορές δεν το βλέπουν αυτό, όμως η προσπάθεια πολιτικής χρήσης του αθλητισμού είναι πλέον τόσο εξόφθαλμη που δεν μπορεί να κρυφτεί.

Σύμφωνα με τον κύριο Βασιλειάδη η βία στα γήπεδα είναι ένα Πανευρωπαϊκό φαινόμενο, καθώς ακόμα και η έξαρση της βίας, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που ενδεχομένως θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση για πολιτικούς λόγους, η έξαρση του φανατισμού έχει τις ρίζες του στη νεοφιλελεύθερη εμμονή που έχει επιδείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δουλειές, να υπάρχει μεγάλη ανεργία στους νέους και αυτό κάπου θα βγει.

Δυστυχώς βγαίνει στο χώρο του αθλητισμού, όμως η άποψή μου είναι ότι όλα ξεκινάνε από τον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που πήρε μετά από επιλογές η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ερώτημα για το ποιο είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών, απάντησε βασιζόμενος στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους, λέγοντας ότι ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να το κάνουν, καθώς όλες αυτές οι φοβερές και τρομερές διαφορές που ακούγαμε το τελευταίο διάστημα μέσα από τις δημοσκοπήσεις, αλλάζουν προς το μικρότερο όσο πλησιάζουμε την ημέρα της κάλπης.

Αυτό είναι δεδομένο γιατί κανένας δεν θέλει τελικά να εξευτελιστεί, γιατί το μήνυμα που θέλει να δώσει ο ελληνικός λαός θα απέχει παρασάγγας από το μήνυμα των δημοσκοπήσεων, ευτυχώς οι κυβερνήσεις και τα εκλογικά αποτελέσματα δεν βγαίνουν από τις δημοσκοπήσεις αλλά από τη βούληση του λαού.

Από εκεί και μετά αυτό που εμείς θέλουμε και αυτό που θα βγάλει η κάλπη, είναι μία αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής, προσπάθειας που έγινε αυτά τα χρόνια να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια.

Θα συμφωνήσω ότι υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα, πολύς κόπος, όμως για πρώτη φορά φαίνεται μία ελπίδα και ένα φως στον ορίζοντα, ότι τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που ο ίδιος ο λαός αντιδρά όπου πηγαίνει ο πρωθυπουργός.

“Πριν από κάποιους μήνες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει έξω από το Μαξίμου, νομίζω ότι οι τελευταίες συγκεντρώσεις, ακόμα και η μεγαλειώδης στον Πειραιά αποδεικνύουν ότι όντως ο Τσίπρας έχει πρόβλημα να κυκλοφορήσει γιατί τον πνίγει ο κόσμος στην αγκαλιά του.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας, οι δημοσκοπήσεις θα δείξουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο ο ελληνικός λαός στηρίζει αυτήν εδώ την κυβέρνηση.”

Στην επισήμανση ότι η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι γίνεται προσπάθεια αλλαγής του κλίματος με βάση τις παροχές, απάντησε ότι έτσι κι αλλιώς η αντιπολίτευση για κάθε παροχή που είχαμε στο τέλος της χρονιάς, με την εφάπαξ 13η σύνταξη πριν από 3 χρόνια, με τις παροχές πέρυσι, με τα μέτρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης,  τα χαρακτήρισε ως προεκλογικές παροχές.

Οι εκλογές είναι τον Οκτώβρη, επομένως οποιαδήποτε παροχή επειδή πηγαίνει καλά η οικονομία δεν είναι προεκλογική, τα μέτρα αυτά είναι μόνιμα γιατί βλέπουμε ότι η οικονομία μπορεί να αποδώσει, δεν είναι μέτρα σαν αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2014 επί Αντώνη Σαμαρά, που επί της ουσίας τίναξε στον αέρα την Ελληνική οικονομία που έτσι κι αλλιώς ακολουθούσε τον λάθος δρόμο και τη λάθος συνταγή.

Τα μέτρα είναι μετρημένα, κοστολογημένα, ζυγισμένα και σε απόλυτη συνοχή με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, με σύνεση όπως με σύνεση είναι αποφασισμένα αυτά τα μέτρα, δεν είναι για να χαϊδέψουμε αυτιά,  ούτε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, πάμε πάντα στοχευμένα με μέτρο στις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερο ανάγκη και Κοίτα με πως μπορεί να έχουν κάθε φορά ένα μόνιμο χαρακτήρα, χωρίς όμως να εκτροχιαστούν τα βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Αν τώρα η αντιπολίτευση από τη μία βλέπει προεκλογικά δώρα, από την άλλη όμως και αυτά τα προεκλογικά δώρα που έχουν μόνιμο χαρακτήρα δεν τα θέλει, όχι επειδή ελαφρύνουν τον κόσμο αλλά επειδή είναι αντίθετα με την ατζέντα της, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.”

Σύμφωνα με τον κύριο Βασιλειάδη όσο συνεχίζουμε με στόχο και προσήλωση στον στόχο για την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, όσο ακολουθούμε μία σοβαρή και χρηστή διαχείριση, όσο μειώνουμε τις εστίες διαφθοράς και προσέχουμε τα δημόσια δημόσιο οικονομικά και έχουμε έναν στόχο την ανάπτυξη στους πολλούς, τόσο θα έχουμε περισσότερες ελπίδες να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα.

Ήδη η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από το 2014, χωρίς να πανηγυρίζουμε και να παρουσιάζουμε ένα Success story, σε πάρα πολλούς τομείς η χώρα δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα που ήταν πριν από 5 χρόνια και φυσικά δεν μπορείς να πανηγυρίζεις για αυτά, όμως είναι μία πραγματικότητα.

Για παράδειγμα το ότι τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά στην ώρα τους με δασκάλους και βιβλία είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς να πανηγυρίσεις, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν συνέβαινε πριν από πέντε χρόνια, το ότι στα σχολεία στις περιοχές όπου υπάρχουν δημόσιες πισίνες τα παιδιά του δημοτικού μαθαίνουν κολύμβηση, παροχή που είχαν κάποτε μόνο οι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου αυτό είναι μία πραγματικότητα, το ότι τα νοσοκομεία μας με πολλά προβλήματα ακόμα έχουν περισσότερους γιατρούς είναι μία πραγματικότητα.

Σας θυμίζω το νοσοκομείο της Λευκάδας που το 2014 είχε 19 γιατρούς τώρα έχουμε 42 και θα πάμε ακόμα καλύτερα μετά τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και την αλλαγή στην αναγγελία των προσλήψεων με τις απολύσεις στο δημόσιο που η Νέα Δημοκρατία δεν τη θέλει.

Κάθε μέρα κάθε μήνας που περνάει, είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα, χωρίς μεγάλα λόγια με πάρα πολύ δουλειά, με πολύ μεγάλη προσοχή και σύνεση των δημόσιων Οικονομικών όπως κάνουμε από τα χρόνια, μπορούμε να έχουμε ελπίδα ότι η κοινωνία θα μπορέσει να επανέλθει στην κανονικότητα.

Αναφορικά με την Λευκάδα την συνεργασία που έχει με τη δημοτική αρχή, ανέφερε ότι ο Κώστας Δρακονταειδής είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, διεκδικεί συνεχώς όπως τον έχω ζήσει τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι στο υπουργείο αθλητισμού, προσπαθώντας να περάσει τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, μεγάλη γραφειοκρατία, ο νέος τρόπος με τους διαγωνισμούς μολονότι εγγυάται τη διαφάνεια, δημιούργησε κάποιες καθυστερήσεις στους μικρούς δήμους, όμως αυτό είναι μία πραγματικότητα, όμως ο νόμος 4412 τα προβλήματα είναι Ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα και καλός είναι δομημένος έτσι, άσχετα αν μας κούρασε λίγο στην αρχή.

Στον τομέα του αθλητισμού έχουμε κάνει πολλά και έχουμε προγραμματίσει ακόμα περισσότερα. Δηλαδή εκτός από τα έργα που είναι σε εξέλιξη στο γήπεδο των τσουκαλάδων, τα έργα που γίνονται σε συνεργασία με την περιφέρεια στο δημοτικό στάδιο Λευκάδας, το γήπεδο του Αγίου Πέτρου, στην Βασιλική, το 7 * 7 στην πόλη της Λευκάδας, την αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου δρομολογούμε και νέα πράγματα.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα έχουμε δρομολογήσει και θα προχωρήσει μία ακόμα παρέμβαση στο δημοτικό στάδιο Λευκάδας, για να μπει επιτέλους ένα στέγαστρο που θα μπορέσει να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του και την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Σφακιωτών.

Από την αρχή που ανέλαβα εγώ έχω ζητήσει από όλους τους δημάρχους να προτεραιοποίηση σουν τις ανάγκες τους και με βάση αυτές να προχωράμε και να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας πολύ στοχευμένα, καθώς έχουμε ένα πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο παρέλαβα στα 3 εκατομμύρια ευρώ και έχει φτάσει στα 10 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα προγράμματα Φιλόδημος που βγάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μάλιστα έχει βγει ένα πρόγραμμα της τάξης 50 εκατομμυρίων ευρώ πλέον ΦΠΑ και είναι τα μεγαλύτερα προγράμματα παρεμβάσεων σε αθλητικούς χώρους από την περίοδο του 2000, επομένως πιστεύω ότι στη Λευκάδα είναι καλά από την άποψη των έργων, χρειαζόμαστε βέβαια ένα νέο Κλειστό χώρο άθλησης και αυτό που συζητάγαμε χθες με τον δήμαρχο Λευκάδας είναι αν θα πάμε στη λογική του να φτιαχτεί ένα προπονητήριο, είσαι μία πιο έξυπνη επιλογή που χρησιμοποιούμε στην επικράτεια, στην επιλογή του κλειστού χώρου “μπαλόνι” που χαμηλώνει πάρα πολύ το κόστος και καλύπτει τις βασικές ανάγκες άθλησης σε κλειστό χώρο, για να το πάμε σε ένα επόμενο στάδιο αμέσως μετά το στέγαστρο και το γήπεδο Σφακιωτών.

Ο κύριος Βασιλιάδης ανέφερε ότι στο νομό της Πρέβεζας έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις, “είχα πλήρη εικόνα από τον νυν Υπουργό Κώστα Μπάρκα, είχα επισκέφτεί την Πρέβεζα και όλα όσα είχαμε πει τότε τα δρομολογήσαμε, όπως το κολυμβητήριο, γήπεδα τέννις και όλες οι παρεμβάσεις που χρειαζόταν να κάνουμε καθώς τρέχουν πολλά έργα στο νομό, ενώ αρκετά από αυτά εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η κατάσταση το 2019 σε σχέση με το 2016 που ανέλαβα εγώ είναι πολύ καλύτερη και έχουμε πλέον την οικονομική δυνατότητα να τρέχουμε πολύ περισσότερα έργα, καθώς αυτή τη στιγμή τρέχουν 217 έργα σε όλη τη χώρα και περίπου ακόμα τόσα έχουν εγκριθεί και δρομολογηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους που θα ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι οι νέοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δουν ποιος εκφράζει και πιστεύει τι και ποιος τους δίνει την Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτόν που τους δίνει την Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, να τον στηρίξουν όχι μόνο με την ψήφο τους, αλλά με την ενέργεια και τη συμμετοχή τους όχι μόνο στις εκλογές. Δια αντιπροσώπου δεν λύνονται τα προβλήματα της χώρας θέλει ενεργή συμμετοχή όλων και κυρίως των νέων για το δικό τους καλύτερο μέλλον.

“Οι νέοι θα πρέπει να δούνε ποιος είναι αυτός ο οποίος έφερε την ανεργία και πιο σημειώνει, ποιος είναι αυτός που κατήργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ποιος είναι αυτός που τις επανέφερε, ποιος είναι αυτός που θέσπισε τον ντροπιαστικό υπό κατώτατο μισθό για τους νέους και ποιος είναι αυτός που τον κατήργησε και έδωσε και αυξήσεις 11% για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της κρίσης.

Πρέπει να δούνε ποιος εκφράζει μία Προοδευτική Ευρώπη, μακριά από τον νεοφιλελεύθερο ζουρλομανδύα και ποιος είναι αυτός ο εκφραστής κατεξοχήν του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου. Πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν ψηφίζουμε μόνο ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ή πρόεδρο της κομισιόν Βέμπερ, με τις γνωστές μην πω ανθελληνικές, αλλά νεοφιλελεύθερες επιλογές και τη γνωστή του στάση απέναντι στην Ελλάδα, άρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά, οι νέοι πρέπει και να συμμετάσχουν και να στείλουν το μήνυμα αλλά όχι μόνο σε εκλογές και την επόμενη μέρα πρέπει να πάρουν τη χώρα στα χέρια τους.

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7311 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*