Μητσοτάκης: Με τις παροχές η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους με παροχές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Star.

«Καταγγείλαμε το χρόνο στον οποίο χορηγήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. Πρώτη φορά ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους δίνοντας ένα επίδομα το οποίο είναι απαραίτητο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αυτά πρέπει να είναι προγραμματισμένα μέτρα, να εντάσσονται στον προϋπολογισμό. Να μην εκλαμβάνονται ως μια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων» διευκρίνισε. 

«Γιατί η κυβέρνηση, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση του αφορολογήτου; Εγώ δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι εγγυάται τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες. «Για το ΕΚΑΣ έχουμε πει ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μοναδικό μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων» πρόσθεσε.

«Μας ενδιαφέρει το παιδί και το εγγόνι να μπορεί να στηρίξει τον συνταξιούχο βρίσκοντας δουλειά. Δεν λένε τίποτα για επενδύσεις και νέες δουλειές. Εκεί εστιάζεται το δικό μας σχέδιο. Υπάρχει κάποια δικαιολογία γιατί οι εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί; Μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Εμείς ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα νέα άνεργα παιδιά τα οποία θα βρουν δουλειά σε μία νέα επένδυση στην Ελλάδα θα είναι οι ελίτ ή οι πολλοί; έχω μπλεχτεί με αυτούς τους διχασμούς. Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς ή με τους λίγους. Είμαι με όλους. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτός ο διχασμός και η πόλωση δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει. Δεν έχω ακούσει κανέναν στις περιοδείες μου να μου μιλάει για τον εμφύλιο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Όταν δεσμεύομαι ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αυτό είναι για τις ελίτ ή για τους πολλούς εργαζόμενους; Όταν δίνω αγώνα γιατί από την επιτυχία μιας επιχείρησης πρέπει να είναι πρώτα ωφελημένοι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της ελίτ; προσπάθεια άθλιας προπαγάνδας. Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Δόθηκαν εξηγήσεις και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει» διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.  

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι το πρόγραμμά της ΝΔ είναι απολύτως κοστολογημένο. «Η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει ως προς την ανάπτυξη, αλλά ως προς την υπερφορολόγηση… Η ελληνική κυβέρνηση ήταν μνημονιακότερη των μνημονιακών. Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» δεσμεύθηκε.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους εργαζόμενους για να στηρίξουμε το ασφαλιστικό . Χρειάζεται να δώσουμε στους νέους εργαζόμενους τη δυνατότητα να πιστέψουν πραγματικά ότι θα πάρουν σύνταξη» δήλωσε.  

Επέμεινε ακόμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αρνητική για τα συμφέροντα της χώρας.  «Έχουμε την υποχρέωση να μετριάσουμε τις συνέπειες. Θα υποστηρίξουμε το brand της Μακεδονίας» τόνισε. 

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81063 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*