Ο Υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τρίτη 30/04 στις 12.00 στον Prisma 91,6

Αύριο Τρίτη του Πάσχα 29/4 στις 12 στο Prisma 91,6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος στο στούντιο του σταθμού μας θα είναι ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος γεννήθηκε στην Ολλανδία και έλκει την καταγωγή από την Πρέβεζα. Έχει διατελέσει καθηγητής οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ δίδαξε επίσης στο πανεπιστήμιο του Κεντ και στην ΑΣΟΕ. Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής το 2012. Στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα του Ιανουαρίου 2015 διορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Επίσης ήταν επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους οικονομικούς εταίρους για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Ορκίστηκε Υπουργός Οικονομικών στις 6 Ιουλίου 2015 μετά την παραίτηση του προκατόχου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Παρέμεινε στη θέση αυτή έως τις 28 Αυγούστου 2015. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε ξανά τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα Σεπτεμβρίου 2015, θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι επίσης μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συζητάμε αύριο Τρίτη μαζί του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τους στόχους της προοδευτικής συμμαχίας και τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογών.Τον ευχαριστούμε θερμά Συντονιστείτε!!!

 

About Μιχάλης Μίχος 1374 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ, Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*