Βασίλης Ιωάννου στον Prisma: Δεν στηρίζω κανέναν από τους υποψήφιους Δημάρχους – Το ΚΙΝΑΛ θα είναι 3ο κόμμα με διψήφια ποσοστά

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Βασίλης Ιωάννου και σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα σε κεντρικό επίπεδο αλλά και τις εξελίξεις σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις επερχόμενες εκλογές του Μαίου.

Αρχικά ο κ Ιωάννου μίλησε για το συνέριο του ΚΙΝΑΛ στο οποίο έδωσε και ο ίδιος το “παρών”. “Ήταν μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η ενότητα μας και η συσπείρωση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και να δώσουμε μια πειστική απάντηση σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, σε μια πρώτη ανάλυση πέτυχε όλους αυτούς τους στόχους”.

Όπως σημείωσε “σε αυτό το συνέδριο θέσαμε 2 βασικούς στόχους, ισχυρό ποσοστό στις ευρωεκλογες και κυρίως στις εθνικές εκλογές και να είμαστε 3ο κόμμα στις εθνικές εκλογές με όσο το δυνατό πιο υψηλό ποσοστό, θα έλεγα ότι το διψήφιο ποσοστό είναι ένας εφικτός στόχος”

Ο Βασίλης Ιωάννου σε ερώτημα για τη θέση του ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά ανέφερε: “1ον Επιδιώκουμε ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, 2ον Λέμε όχι στην επιστροφή της ΝΔ με αυτοδυναμία και 3ον το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που πρόκειται να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Το συνέδριο εξουσιοδότησε πρόεδρο να έχει ως στόχο την 3η διερευνητική εντολή ώστε το ΚΙΝΑΛ να επιβάλει την προοδευτική ατζέντα.’

Σε ερώτηση σχετικά με την εικόνα που υπάρχει και σε τοπικό επίπεδο που δείχνει μια επανασυσπείρωση του χώρου “Εμείς θα δώσουμε τη μάχη, θεωρούμε ότι πλέον στο νομό το ΚΙΝΑΛ θα έχει πολύ ικανοποιητικά ποσοστά. Έχουμε παρατηρήσει ότι επιστρέφουν πολίτες που καταψήφισαν το ΠΑΣΟΚ για να το τιμωρήσουν.πολίτες που κατάλαβαν ότι εξαπατήθηκαν από τα ωραία λόγια τα μεγάλα,πολίτες που πιστεύουν ότι ο ρόλος τους ΚΙΝΑΛ θα είναι καθοριστικός”.

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα είναι περισσότερο ενεργός-ενδεχομένως ως υποψήφιος βουλευτής- στις επερχόμενες εθνικές εκλογές προκειμένου να στηρίξει και να βοηθήσει περισσότερο τον αγώνα του ΚΙΝΑΛ στο νομό, ο ίδιος ανέφερε: “Έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης. Είναι αρκετά πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Το ΚΙΝΑΛ έχει ανακοινώσει 3 αγαπητούς φίλους που τιμούμε και στηρίζουμε, θα κουβεντιάσουμε για να αντικαταστήσουμε κάποιον με γυναίκα, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προτάξω το πρόσωπό μου προκειμένου να φύγουν κάποιοι άλλοι, τους στηρίξαμε και τους στηρίζουμε. Αν το ΚΙΝΑΛ σε κεντρικό επίπεδο θέλει από κάποια θέση να βοηθήσω, μπορώ να βοηθήσω από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί¨.

Σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Πρέβεζας ο Βασίλης Ιωάννου σχολίασε “Υπάρχει κάποιος που μπορεί χωρίς συγκρούσεις, με γνώση, με εμπειρία, με ικανότητες να συνθέσει προτάσεις και απόψεις για μπορέσει να οδηγήσει το δήμο σε μια άλλη ρότα; Οι πολίτες λένε όχι. Αυτό εισπράττω από τους πολίτες. Μου λένε δεν έχουμε τι να ψηφίσουμε. Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα στις υποψηφιότητες του δήμου Πρέβεζας”.

Αυτό όπως σημείωσε οφείλεται κυρίως στα πρόσωπα που ηγούνται. “Τα πρόσωπα που ηγούνται στα τηλεφωνήματα αρχίζουν και τελειώνουν με ταξιματα”. “Παρακολουθούμε καθημερινά ένα πινγκ πονγκ παρουσίασης υποψηφίων δημ. συμβούλων, επί της ουσίας δεν γίνεται καμία αντιπαράθεση για τα μείζονα προβλήματα του δήμου από τη δημοτική αρχή υπάρχει μια αφωνία, αλλά δεν ακούμε και από τους καινούριους, δεν καταθέτουν προτάσεις ή και αν καταθέτουν τις καταθέτουν σκόρπια και χωρίς καμία κοστολόγηση και  ιεράρχηση”.

Ο Βασίλης Ιωάννου τόνισε ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψηφίους: “Δεν στηρίζω κανέναν υποψήφιο δήμαρχο. Κανένας δεν έχει τα χαρακτηριστικά που προείπα. Όποιος για τους δικούς του λόγους χρησιμοποιεί το όνομά μου, κάνει λάθος και θα το πληρώσει αν βγαίνει ο Χ και λέει ότι τον στηρίζω, θα φτάσει στα αυτιά μου και θα πω δημόσια ότι όχι μόνο δεν τον στηρίζω αλλά καλώ και τους πολίτες να μην τον ψηφίσουν. Αντίθετα έχω σε όλους τους συνδυασμούς φίλους που θα προσπαθήσω να στηρίξω γιατί θεωρώ ότι μπορούν σα δημοτικοί σύμβουλοι να βάλουν ένα λιθαράκι. Προβλέπω ότι 4-5 συνδυασμοί θα είναι λίγο πάνω – λίγο κάτω από το 20% οπότε και ο πρώτος θα έχει 8-9 συμβούλους οπότε καλύτερα να προσέξουν με τα ταξίματα”.

Σε σχέση με την περιφέρεια ο κ Ιωάννου επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ενώ υπήρχε η ισχυρή υποψηφιότητα Καχριμάνη οι υπόλοιπες δυνάμεις δεν κατάφεραν να συνεργαστούν με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ικανή κάποια από τις άλλες δυνάμεις να αλλάξει την ισορροπία και να αποδυναμώσει τον κ Καχριμάνη. “Στενοχωριέμαι που και πάλι η Περιφέρεια Ηπείρου θα διαχειριστεί με τη μιζέρια της πολιτικής του κ Καχριμάνη αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα. Θεωρώ ότι οι υποψηφιότητες Ζάψα και Δημητρίου έπρεπε να είναι μία. Ή ένας από τους δύο ή μια τρίτη δύναμη, για να δημιουργει προσδοκίες ότι θα πάμε στη δεύτερη Κυριακή και εκεί όλα θα κριθούν”.

Σε σχέση δε με το αν ο ίδιος στηρίζει τον κ Δημητρίου που είναι η υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ για την περιφέρεια ανέφερε “Αυτό είναι σαφές. Δεν έχω κρύψει βεβαίως ποτέ ότι ο Γιώργος Ζάψας έχει υπάρξει για πολλά χρόνια συνεργάτης και φίλος μου και ξέρω τις ικανότητές του Αλλά είμαι ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και συντάσσομαι με τις αποφάσεις του. Είμαι στην παράταξη αυτή, διαφωνώ με τις επιλογές αλλά τις στηρίζω”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*