Μητσοτάκης: Η μεσαία τάξη έχει εξοντωθεί από τους φόρους

Μιλώντας στο Open ΤV και ερωτώμενος πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος Έλληνας Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης απαντά:

«Όταν ξεκινούσα αυτή την πορεία μου τότε δεν μπορούσα να σας πω ότι αισθανόμουν, ότι ήμουν βέβαιος, ότι θα έφτανα κάποια στιγμή να μπορέσω να διεκδικήσω την πρωθυπουργία της χώρας. Είμαι σίγουρα πολύ πιο ώριμος, πολύ πιο κατασταλαγμένος, πολύ πιο σίγουρος για αυτά τα οποία θέλω να κάνω. Πιστεύω, όμως, ότι ο πυρήνας των απόψεών μου, της αίσθησης που έχω για τη δημόσια προσφορά, για τον ρόλο της πολιτικής και τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά». 

«Ενας ακόμη Μητσοτάκης Πρωθυπουργός; Έχουμε δύο Καραμανλήδες Πρωθυπουργούς, έχουμε δύο Παπανδρέου Πρωθυπουργούς, ενδεχομένως θα έχουμε δύο Πρωθυπουργούς Μητσοτάκη. Αυτό είναι καλό για τη χώρα;», ερωτάται επίσης ο κ. Μητσοτάκης και απαντά:

«Μπορείτε να πείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια τώρα, ένας Κυριάκος Μητσοτάκης. Το λέω αυτό, διότι όταν ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου, σας είχα πει και τότε, ότι θα ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη.  Και όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για μένα είναι μία επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μία θέση πλεονεκτική. Δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο.

(…) Και να σας πω και κάτι ακόμα. Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Είχα μία εύκολη πρώτη εκλογή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Μετά δεν μου χαρίστηκε κάτι όμως. Και όταν κατέβηκα να διεκδικήσω την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σας θυμίζω ότι δεν ήμουνα το φαβορί. Δεν μου προσέφερε κάποιος το Κόμμα στο πιάτο.

Ήμουν το outsider και αγωνίστηκα πολύ σκληρά για να μπορέσω να κερδίσω τη Νέα Δημοκρατία, να κερδίσω την εμπιστοσύνη σχεδόν όλων των Νεοδημοκρατών και να διευρύνω την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλογές ακόμη και μέσα στο Πάσχα
Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί εκ νέου τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει ακόμη και άμεσα εκλογές:

«Αν θέλει να τις προκηρύξει και αύριο και να κάνουμε και εκλογές μέσα στο Πάσχα, καλοδεχούμενο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και θα εξηγήσω στη συνέχεια τι εννοώ», λέει και θέτοντας τον πήχυ των ευρωεκλογών, σημειώνει:

«Θέλω μια μεγάλη επιτυχία. Νομίζω, το βράδυ των εκλογών θα καταλάβουμε. Μία μεγάλη, μία ευρεία νίκη, η οποία θα σηματοδοτήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως προοπτική για κυβέρνηση έχει τελειώσει.

Εξοντωμένη η μεσαία τάξη
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης ότι το σημαντικό στις ευρωεκλογές δεν είναι μόνο να διεκδικηθεί απλά μία ψήφος εμπιστοσύνης:

«Αυτό το οποίο μου λένε οι συμπολίτες μου, στις βόλτες τις οποίες κάνω, δεν είναι τόσο «τιμωρήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε πιο σκληρή αντιπολίτευση». Λένε δύο πράγματα. Πρώτον, «δεν αντέχουμε άλλο». Αυτό το ακούμε συνέχεια. Μία κοινωνία καταπιεσμένη, μία μεσαία τάξη εξοντωμένη από τους φόρους. Και, «πες μας τι μπορείς να κάνεις εσύ, για να μας κάνεις τη ζωή καλύτερη». Και οι ευρωεκλογές, εφόσον δεν έχουμε ως τότε εθνικές εκλογές, θα είναι μία ευκαιρία, να μιλήσουμε και γι’ αυτό. Για το σχέδιο μας την επόμενη μέρα, πρωτίστως για την οικονομία, αλλά και για όλα τα θέματα που τους αφορούν».

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 80429 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*