Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου στον Prisma 91,6

Την Τρίτη 19/3 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή του Χρήστου Τσούτση ήταν ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είναι ενεργό και μάχιμο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την παράταξη ”Αντίσταση πολιτών”. Με καταγωγή από την Πάτρα ο κ. Χατζηλάμπρου είναι νυν περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας». Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν και νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας. Το 2012 εκλέχτηκε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας , ενώ το 2015 επανεκλέχτηκε. Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου το καλοκαίρι του 2015. Ενεργό μέλος διάφορων συλλογικοτήτων συμμετείχε ενεργά και σε τοπικά αλλά και πανελλαδικά κινήματα.

Συζητήσαμε αρχικά με τον κ. Χατζηλάμπρου σχετικά με τους βασικούς άξονες της παράταξης του. ”Να σκεφτεί ο κόσμος αν τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε λίγο διαφορετικά”. ”Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι από τις πιο φτωχές περιφέρειες από τις 263 περιφερειών της Ευρώπης”. Η συζήτηση όλων των περιφερειακών παρατάξεων και των προγραμμάτων τους πρέπει να γίνεται πάνω σε αυτή τη βάση συζήτησης. Στην συνέχεια ο κ. Χατζηλάμπρου τόνισε ότι μια διαχείριση του ΕΣΠΑ ειδικά στο βαθμό απορρόφησης προγραμμάτων δεν αρκεί. ”Οι πόροι της περιφέρειας Δ. Ελλάδας δηλαδή ο προϋπολογισμός της από το 2011 ανέρχεται περίπου στο προϋπολογισμό της παλιάς νομαρχίας Αχαΐας.” ”Οι ανισότητες μεταξύ των υπολοίπων νομών Ηλίας και Αιτωλοακαρνανίας μεγαλώνουν σε σύγκριση με ο κέντρο”.

Επιπρόσθετα μιλήσαμε με τον κ. Χατζηλάμπρου και για την έλλειψη συνολικού σχεδιασμού. ”Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης Μελετών”. ”Μεγάλο πρόβλημα η φυγή επιστημονικού δυναμικού και ανθρώπινου δυναμικού”.” Υπάρχει μια απαίτηση για αλλαγή πολιτικής”.
Τέλος μιλήσαμε για τα ζητήματα των έργων δυναμικής αλλά και υποδομών στην περιφέρεια καθώς και για το ζήτημα της απλής αναλογικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*