Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης στον Prisma 91,6

Την Τρίτη 19/3 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή μας ήταν ο Δημήτρης Μανιάτης.

Ο Δημήτρης Μανιάτης είναι από τους πιο αξιόλογους δημοσιογράφους της εποχή μας. Εργάζεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ως πολιτικός συντάκτης, ενώ στο παρελθόν κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όπως στην Athens Voice , στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ αλλά και αλλού. Επίσης για ένα χρονικό διάστημα τον ακούγαμε και μέσα από τις εκπομπές του ως ραδιοφωνικού παραγωγού στο NEWS 24/7 radio με τα ”Νέα του Κομισάριου”. Έχει αναπτύξει πλούσια συγγραφική δράση με το πέρασμα του χρόνου και πέρα από καλός πολιτικός αναλυτής έχει ασχοληθεί με το λαϊκό τραγούδι, τις τέχνες και τον κινηματογράφο.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του αρχικά για την πολιτική συγκυρία και τα χαρακτηριστικά της αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο μεγαλύτερων πόλων εξουσίας στο δρόμο προς τις κάλπες των ευρωεκλογών. ” Δεν μιλάμε για ένα νέο δικομματισμό αλλά για δυο διαφορετικούς πόλους”.

Στην συνέχεια ο κ. Μανιάτης μας τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άποψης πολιτικής σκιαγράφησης των πρωτοβουλιών που στήνονται στην κεντροαριστερά αλλά παραμένει λίγο επιφυλακτικός και ο ίδιος σχετικά με τα πρόσωπα που τις αποτελούν.

Επιπρόσθετα ο κ, Μανιάτης ήταν ξεκάθαρος ότι οι διεργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα στο χώρο ”της δημοκρατικής παράταξης” δεν έχουν να κάνουν με το Κίνημα Αλλαγής.
Τέλος μιλήσαμε για τις προεκλογικές διεργασίες στο δήμο Αθηναίων αλλά και τις επιθέσεις και την κατάσταση προσώπων με τα ψηφοδέλτια, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, για τις ευρωεκλογές με κυρίαρχα περιστατικά την Μυρσίνη Λοίζου και τον κ. Πλουμπίδη.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*