Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας στον Prisma 91,6

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας με την παράταξη ”Κοινό των Ηπειρωτών” στο prisma radio 91.6.

Την Πέμπτη 7/3 στις 12 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας με την παράταξη ” Κοινό των Ηπειρωτών”.

Επίσης καλεσμένος μας στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο έμπειρος δημοσιογράφος αρχισυντάκτης του prevevezatoday.gr και ραδιοφωνικός παραγωγός του Prisma 91,6 Μιχάλης Μίχος.

Ο Γιώργος Ζάψας είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και στο παρελθόν έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Πρέβεζας καθώς και δημοτικός σύμβουλος Φιλιππιάδας. Ο Γιώργος Ζάψας ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα εδώ και αρκετά χρόνια και έλκει την καταγωγή του από το χωριό Κερασώνα Πρέβεζας.Άτομο με εμπειρία στο πρώτο και δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στην Φιλιππιάδα και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ( ΑΠΘ).Σήμερα είναι διευθυντής των σχολών του ΟΑΕΔ στα Ιωάννινα.

” Θα ήμαστε σίγουρα η παράταξη που θα είναι στην δεύτερη Κυριακή”

Ο κ. Ζάψας απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του Χρήστου Τσούτση και του Μιχάλη Μίχου, έθεσε τους βασικούς άξονες της παράταξης του, σκιαγράφησε το προφίλ των υποψηφίων του και μίλησε ανοιχτά και για την επόμενη μέρα.όσο αφορά και τις συνεργασίες.

Ο κ. Ζάψας αρχικά τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων υποδομής ή βελτίωσης υφιστάμενων κυρίως οδικών δικτύων”. Πρώτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση της Αμβρακίας και η σύνδεση της από την Πρέβεζα αλλά και η δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής από την Ηγουμενίτσα προς την Καλαμπάκα”.

Επιπρόσθετα ο κ. Ζάψας απαντώντας σε ερώτημα του κ. Μίχου σχετικά με τις ευθύνες για την έλλειψη σχεδιασμού , και αν έχει ευθύνη και η Περιφέρεια σε αυτό το γεγονός της καθυστέρησης υλοποίησης σχεδίων και για το τραίνο στη Ήπειρο ο κ. Ζάψας απάντησε ότι ΄”η ευθύνη βρίσκεται παντού, επομένως η περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι έχει και αυτή ρόλο σε αυτή την συζήτηση για τα μεγάλα έργα επομένως και ευθύνες από την μη υλοποίηση τους.”

Επίσης ο κ. Ζάψας ήταν αναλυτικός στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει και το λιμάνι της Πρέβεζας αν βέβαια έρθει επιτέλους το πολυπόθητο masterplan και η τροποποίηση του. Στην συνέχεια συζητήσαμε μαζί του για τα άτομα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του. Ο κ. Ζάψας τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο είναι έτοιμο στο μεγαλύτερο του βαθμό και ότι πριν από δυο μέρες στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των περιφερειακών συμβούλων και από τους τέσσερις νομούς. Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση και του Δημήτρη Κώτση ως υποψηφίου στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας , μέχρι πρότινος δημοτικού Συμβούλου Πρέβεζας. Ο κ. Κώτσης είχε διατελέσει στο παρελθόν και νομαρχιακός σύμβουλος Πρέβεζας. Τέλος ακούσαμε τον κ. Ζάψα να τονίζει ότι στόχος του είναι να αναδεικνύει τις αστοχίες της νυν περιφερειακής αρχής και τα προβλήματα του τόπου, προτείνοντας λύσεις και από την άλλη δεν θα διστάσει να υποστηρίξει μια σωστή πρόταση ή δράση μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και ας μην προέρχεται από τον ίδιο ή του συνεργάτες του.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*