Θωμάς Καββαδάς στον Prisma 91,6: “Η επιχειρηματολογία των υποψηφίων Δημάρχων είναι τραγική.” Τι λέει για αντιπαράθεση με Κώστα Γληγόρη.

Μοιραστείτε το:

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ήταν καλεσμένος ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Θωμάς Καββαδάς.

“Είναι λογικό σε πολλές περιπτώσεις το δημοτικό συμβούλιο να έχει μετατραπεί σε προεκλογικό μπαλκόνι”, ανέφερε.

“Το πρόβλημα είναι σε ποια βάση γίνονται οι αντιπαραθέσεις. Εμείς επιμένουμε ότι η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πάνω στα λαϊκά προβλήματα και όχι αν κάποιος είναι ικανός ή ανίκανος. Όσοι βάζουν υποψηφιότητα για να γίνουν δήμαρχοι, δεν τους κρίνουμε με βάση τα προσόντα τους, καθώς για εμάς είναι ικανοί στο για το τι θέλουν να κάνουν.

Εξάλλου ένας δήμαρχος έχει τους κατάλληλους συμβούλους για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του, το πρόβλημα είναι τι θέλει να κάνει, εκεί επικεντρώνουμε την προσοχή μας και λέμε και στον κόσμο να επικεντρώνεται στο τι πολιτική θέλει να ακολουθήσει.”

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της Δημοτικής περιόδου, έχει πει ότι στηρίζει την απλή λογική και είναι χρόνιο αίτημα του κινήματος μας. Όμως εκτός από αυτό το θετικό μέτρο, καθώς είναι θετικό να εκφράζονται οι πολιτικές δυνάμεις σύμφωνα με το τι δύναμη του δίνει ο κόσμος και αυτό το στηρίζουμε,  ωστόσο δεν αρκεί.

Όταν έχεις μία απλή λογική σε ένα αντιδραστικό μεταρρυθμιστικό πλαίσιο όπως είναι ο Κλεισθένης αυτό λειτουργεί και σαν άλλοθι.

Εμείς πιστεύουμε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία βοηθάει πάρα πολύ να τα βρουν αυτοί οι οποίοι λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, διότι η απλή αναλογική δημιουργεί μία εικόνα η οποία αντιπροσωπεύεται από τη θέληση του κόσμου, όμως βοηθάει τα αστικά κόμματα και όπως εκφράζονται στην αστική διοίκηση μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους.

Βλέπετε πόσο εύκολα μεταπηδούν, από το ένα κόμμα στο άλλο, από τη μία παράταξη στην άλλη, καθώς οι ίδιοι λένε πως δεν έχουν πρόβλημα να πάνε με οποιοδήποτε αρκεί να εκλεγούν.

Διαφωνούν μόνο στους τύπους, όμως εμείς διαφωνούμε με την ουσία της αστικής διαχείρισης.

Κατά την άποψή μας δύο πολιτικές συγκρούονται σήμερα στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι αυτή των αστικών κομμάτων, που θέλει τους δημάρχους διαχειριστές μιας μιζέριας, manager δηλαδή επιχειρηματικών συμφερόντων και να συμμετέχουν στην αντεργατική πολιτική οποία όψη και αν έχει αυτή.

Από την άλλη μεριά είναι η η λαϊκή αντιπολίτευση, η οποία είναι εκεί για να βάζει εμπόδια να διεκδικεί λύσεις που αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα και ζητήματα που αφορούν την ανακούφιση του ελληνικού λαού, κάθε φορά συγκρούονται με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, αλλά το κάθε πρόβλημα έχει και την προέκταση του, καθώς πρέπει να συγκρουστούμε και με τους μηχανισμούς εκείνους που μας έφτασαν μέχρι εδώ, όπως Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Για παράδειγμα το πρόβλημα της ύδρευσης το οποίο είναι ένα λαϊκό πρόβλημα, για να το προωθήσει ένας δήμαρχος χρειάζεται χρηματοδότηση και πρέπει να χτυπήσει την κεντρική διοίκηση που τον υπό χρηματοδοτεί.

Σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των υποψηφίων δημάρχων, λέγοντας ότι είναι τραγική. Βασίζονται στη λογική ότι ο ένας είναι ικανός και ο άλλος ανίκανος, ο ένας έχει Όραμα και ο άλλος δεν έχει.

Ο ένας ισχυρίζεται ότι με δέκα κινήσεις θα κάνει ανάπτυξη τουρισμού και θα φτιάξει τη Λευκάδα, με αυτή τη λογική υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Επαναλαμβάνω το ζήτημα είναι τι δρόμο θα ακολουθήσουν, εάν θα είναι ενάντια στην αστική διαχείριση, στην εξουσία.

Και ο σημερινός δήμαρχος είναι ικανότατος διαχειριστής του δήμου, αλλά δεν συγκρούστηκε ποτέ με την κυβερνητική πολιτική, ήταν το δεξί χέρι της Κυβέρνησης και αντίστοιχα άλλοι δήμαρχοι σε άλλους νομούς.

Δεν είπε ποτέ ότι εγώ για να λειτουργήσω θέλω εργάτες, πάντα έλεγε και συνεχίζει να λέει ότι αυτό το θεσμικό πλαίσιο έχουμε και έτσι θα λειτουργήσουμε, αυτό όμως δεν το λέμε δημοτική αρχή, δεν μπορείς για παράδειγμα να ξεπουλάς τον ανατολικό άξονα, να δέχεσαι να τα ξεπουλήσεις όλα σου ιδιώτες και να μην δημιουργείς κίνημα, να μην ξεσηκώνεις τον κόσμο, γιατί εδώ ιδιωτικοποιούνται όλα. Ωστόσο υπάρχουν πράγματα τα οποία ασφαλώς τα στηρίζουμε και αυτό θα πράξουμε και σε επόμενα δημοτικά συμβούλια αν εκλεγούμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πούμε όχι σε κάτι το οποίο βοηθάει, όπως για παράδειγμα τον τελικό αποδέκτη του βιολογικού, που συμφωνήσαμε να πάει στην ανοιχτή θάλασσα, γιατί αυτό λέει η επιστήμη και η λογική και έτσι θα λειτουργήσει καλύτερα για τη Λευκάδα.

Στο συγκεκριμένο θέμα ο κ Γληγόρης δεν ξέρω αν το καταλάβατε αποχώρησε για να μη συγκρουστεί με τους Λευκαδίτες, γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν τα λύματα να πέφτουν μέσα στο δίαυλο.

Ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος, πρέπει κάθε παράταξη και κάθε υποψήφιος να παίρνει την σωστή κατά την άποψη του θέση χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει υπάρξει με τον κύριο Γλήγορη στα τελευταία δημοτικά συμβούλια, ανέφερε ότι  νομίζω  ότι έχει καταλήξει για ποιο λόγο κάνει επίθεση στη λαϊκή συσπείρωση, ωστόσο πάντα κρατάω μία επιφύλαξη, ανέφερε.

Όλοι γνωρίζουμε την πολιτική καταγωγή του κυρίου Γληγόρη, παρά το ότι λέει ότι είναι ανεξάρτητος, θεωρώντας ότι θέλει να επηρεάσει στοιχεία που είναι πολύ πέρα από τη λογική του, ακροδεξιά στοιχεία.

Για αυτό ακολουθεί αυτή την τακτική και αυτό που λέει είναι πολύ απλό. Όταν κάνεις αντικομμουνισμό προσελκύεις ακροδεξιά στοιχεία.

Όσον αφορά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ο κ Καββαδάς ανέφερε, ότι σε αρκετά πράγματα ο κύριος Γληγόρης έχει δίκιο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του, κανείς δεν πρέπει να εκνευρίζεται όταν υπάρχει μία αντιπαράθεση, εγώ προσπαθώ να μην εκνευρίζομαι όταν έχουμε αντιπαράθεση, καθώς το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο, εκεί δεν κουβεντιάζεις πράγματα τεχνικής φύσης.

Σαν τέτοιο που είναι θα πρέπει να μιλάμε και να δίνουμε πολιτική κατεύθυνση στα πράγματα. Υπάρχουν τεχνικές υπηρεσίες οι οποίες είναι αρμόδιες να κρίνουν και να ελέγξουν αν ένα έργο γίνεται σωστά ή γίνεται λάθος.

Όπως είπα και στον ίδιον δεν γίνεται στο δημοτικό συμβούλιο να κουβεντιάζουμε αν ένα πλακάκι είναι στραβό ή όχι, υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες.
Εκτιμώ ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να κάνει μία αντιπολίτευση στην βάση πόσο ικανός είναι ο ίδιος και πόσο ανίκανοι είναι οι άλλοι, με την δημοτική αρχή να το αποδέχεται αυτό σκόπιμα, καθώς είναι ανώδυνο να συζητάμε στο πολιτικό συμβούλιο, πόσα μέτρα μπορεί να έχει ένα χαντάκι.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του κυρίου Αραβανή στον Prisma 91,6 και στην αναφορά ότι έχουν αποστείλει επιστολή στη λαϊκή συσπείρωση για εκλογική συνεργασία, ο ίδιος ανέφερε ότι στην ίδια συνέντευξη είπε ότι σε λίγες μέρες η μετωπική δράση θα ανακοινώσει τον υποψήφιο της.

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε αναδείξει τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλη τη χώρα και έχει αποφασίσει ότι θα κατέβει πανελλαδικά με ενιαίο σχήμα.

Σε αυτό το σχήμα έχουν θέση όλοι όσοι αντιστρατεύονται την πολιτική της αστικής εξουσίας όπως και αν εκφράζεται.

Σήμερα πάρα πολλοί αριστεροί, ριζοσπάστες, πέρα από επιμέρους διαφωνίες βλέπουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σαν αποκούμπι και λένε ότι θα συνεργαστούν με τη λαϊκή συσπείρωση για να αντιμετωπιστεί η σημερινή Λαίλαπα που μας χτυπάει όλους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, δεν γονάτισε ποτέ ανεξάρτητα από λάθη ή αδυναμίες, εκφράζοντας την άποψη ότι πρώην σύντροφοί τους θα πρέπει να είναι δίπλα.

Η μετωπική δράση όντως απέστειλε μία επιστολή, την οποία έδωσαν σε εμένα για συζήτηση, λέγοντας ότι η επίσημη απάντηση θα δοθεί και από τον επικεφαλής Βαγγέλη Βεροιώτη. (Δείτε ΕΔΩ)

Από ότι κατάλαβα εκτός από την επιστολή που έστειλαν, έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν.

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ