Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου – επικεφαλής της ΑΡΠΗ (Αριστερή Παρέμβαση) Νίκος Ζήκος στον Prisma 91,6

Την Δευτέρα 4/5 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο Νίκος Ζήκος.

Ο Νίκος Ζήκος είναι επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΑΡΠΗ( Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου) και νυν περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου.αλλά και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Ο Νίκος Ζήκος είχε εκλεγεί και διατελέσει την περίοδο 1998-2002 νομαρχιακός σύμβουλος Ιωαννίνων ενώ δούλεψε ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και ως κτηνοτρόφος. Είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου από το 2010. Έχει συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες και επιτροπές αγώνα στο παρελθόν και σε διάφορα κινήματα σε Γιάννενα και Ήπειρο όπως στην Πανηπειρωτική επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης αλλά και σε πρωτοβουλίες ενάντια σε εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Συζητήσαμε αναλυτικά με το κ. Ζήκο αρχικά σχετικά με την συνέντευξη τύπου και την ανακοίνωση στα Ιωάννινα την προηγούμενη βδομάδα του ψηφοδελτίου του αλλά και για τα χαρακτηριστικά τα οποία θα έχει. Ο κ. Ζήκος μίλησε για μια παράταξη η οποία λειτουργούσε μέσα από συντονιστικά και ολομέλειες με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, ένα σώμα που εκεί ψηφίζονταν οι συλλογικές απόψεις και ήταν όλοι υπόλογοι σε αυτό. Με γνώμονα την εμπειρία και την παρουσία ”εντός και εκτός” περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Ζήκος κάλεσε τους Ηπειρώτες σε συστράτευση αλλά και συμμετοχή. Όμως χαρακτηριστικά μας ανέφερε το ψηφοδέλτιο της ΑΡΠΗ το αποτελούν εργαζόμενοι, αγρότες- κτηνοτρόφοι, άνεργοι – φοιτητές και νεολαίοι αλλά και νέοι επιστήμονες. Ο κόσμος δηλαδή που ταλαιπωρήθηκε και βίωσε την καπιταλιστική κρίση μέσα και από τα μνημόνια στη χώρα μας.

Στη συνέχεια ο κ. Ζήκος ήταν αναλυτικός σχετικά με την διαχείριση των πεπραγμένων της περιφέρειας από το κ. Καχριμάνη. στον όποιο καταλόγισε ευθύνες διότι υλοποιεί ένα σχέδιο ”εξουσιοκεντρικό” στην Περιφέρεια και υποβαθμίζει στρατηγικά τον πρωτογενή τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ο κ. Ζήκος ήταν η Δωδώνη, η οποία βοηθούσα τα μέγιστα τους παραγωγούς αλλά και τις οικογένειες τους. ”Όλοι βλέπουμε σήμερα που έχει φτάσει η τιμή του γάλακτος”.

Επιπρόσθετα συζητήσαμε μαζί του για το κρίσιμο ζήτημα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και στο Ιόνιο , όπου ο κ. Ζήκος μας μετέφερε την άποψη του και της παράταξης του. Η Αριστερή Παρέμβαση χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην βάρβαρη εκμετάλλευση και συμμετέχουν τα μέλη της στις επιτροπές αγώνα. Επίσης μας ενημέρωσε ότι τρεις φορές έχει ζητήσει από τον κ. Καχριμάνη να συζητηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και ο ίδιος έχει αρνηθεί λέγοντας ότι είναι θέμα της ”κεντρικής διοίκησης και κράτους”.

Τέλος συζητήσαμε μαζί του για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον Κλεισθένη αλλά και την απλή αναλογική.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*