Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με ομιλία του πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τη στρατηγική του κόμματος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα τα ονόματα που θα απαρτίσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, βέβαιο είναι πως στο ευρωψηφοδέλτιο θα βρίσκονται οι νυν ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης και Στ. Κούλογλου, για τους οποίους στο Μαξίμου υπάρχει η άποψη πως «έχουν κάνει πολλή δουλειά».

Από κοντά και η κ. Κούνεβα, που ενώ οι αρχικές πληροφορίες την ήθελαν να πολιτεύεται στη Βουλγαρία, τελικά δεν επιβεβαιώνονται. Από εκεί και πέρα έχει ήδη ανακοινωθεί το όνομα του κ. Κουρουμπλή, ενώ συζητείται και η μετακίνηση στις Βρυξέλλες του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος έχει και την εναλλακτική της Μεσσηνίας, αν τελικά κατέλθει στις εθνικές εκλογές. Κατά πληροφορίες, έχει γίνει βολιδοσκόπηση και στον κ. Μουζάλα αλλά και την κ. Κονιόρδου, αμφότεροι με υπουργικές θητείες. Επίσης, εξετάζονται οι περιπτώσεις της νυν υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, η οποία μάλιστα βρέθηκε σε πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του κ. Κουρουμπλή και φάνηκε, αν και προερχόμενη από τη Δεξιά, να έχει γίνει αποδεκτή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, συζητήθηκε και η περίπτωση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία όμως φαίνεται πως καταλήγει στη Β΄ Αθήνας. Στο τραπέζι είναι και το όνομα της Λούκας Κατσέλη.

Κομβικό ωστόσο είναι ποια πρόσωπα θα σηματοδοτήσουν το «νέο άνοιγμα» στην Κεντροαριστερά. 

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 53498 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*