Βέμπερ: Aνησυχητική η στάση της κυβέρνησης σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων της Βρετανίας

Αιχμηρή κριτική κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα άσκησε μέσω Twitter ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αφορμή για την κοινοποίηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει στους 70.000 Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, επικαλούμενη το Brexit.

Συγκεκριμένα, ο Βέμπερ χαρακτηρίζει ανησυχητική τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους 70.000 Έλληνες που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει προβεί σε κάτι αντίστοιχο.

«Είναι ανησυχητικό το ότι η ελληνική κυβέρνηση, χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία, προκειμένου να αρνηθεί σε 70.000 Ελληνες της Βρετανίας το δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές. Καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το έχει κάνει αυτό. Σε μία δημοκρατία είναι πολύ προβληματικό το να περιορίζεις το δικαίωμα ψήφου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτησή του ο Βέμπερ.

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 48147 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*