Δελτίο τύπου δήμου Μεγανησίου σχετικά με την χωροθέτηση της μαρίνας στον Αθερινό

 

Φίλες και φίλοι Μεγανησιώτες,

Ύστερα από τέσσερα χρόνια συνεχούς, εντατικής και με πολλές δυσκολίες προσπάθειας, και αφού απαιτήθηκαν γνωμοδοτήσεις – αδειοδοτήσεις από την Υπηρεσία Εναλίων Αρχαιοτήτων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο
Εμπορικής Ναυτιλίας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Ν) και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σε φάση υπογραφής και δημοσίευσης σε ΦΕΚ βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) για την χωροθέτηση μαρίνας 100 θέσεων στον λιμένα Αθερινό Μεγανησίου.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) είναι το «κλειδί» για να ανοίξει ο δρόμος της κατασκευής των λιμενικών εγκαταστάσεων του Αθερινού, ενός οργανωμένου λιμένα με δυνατότητα εξυπηρέτησης των πλέον σύγχρονων πλοίων και παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Η λειτουργία, λοιπόν, του λιμένα, η οποία αποτελούσε ένα ανεκπλήρωτο όνειρο για την κοινωνία μας, γίνεται πραγματικότητα, με σημαντικά οφέλη, καθώς θα συμβάλλει στην προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας με προφανείς θετικές επιπτώσεις για την τοπική μας οικονομία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

About Παναγιώτης Κουνιάκης 5426 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*