Π. Καμμένος: Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους

«Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις» ανέφερε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μιλώντας στη νέα εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ρούα Ματ, με την Νίκη Λυμπεράκη.

«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών».

 «Τα πράγματα είναι στημένα. Μου την είχαν στημένη. Η σύγκρουση είναι αληθινή, όπως ήταν και η συνεργασία» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό τόνισε ότι δεν περίμενε τη συμπεριφορά του, «ούτε είχε δώσει τέτοια δείγματα κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης».

«Είμαι στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε απέναντι στους βουλευτές μου και τους εξαγόρασε και το θεωρώ απαράδεκτο. Αλλά δεν έχουν φτάσει οι σχέσεις μας σε αυτό το σημείο που να έχουμε χτυπήματα ‘κάτω από τη ζώνη’. Είναι πολιτικές οι διαφορές μας», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν αυτό το διάστημα έχει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε:

«Μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο και αν χρειαστεί για θέματα που έχουν να κάνουν με την πατρίδα μου θα του τηλεφωνήσω».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών που οδήγησε στο «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι ξεκαθάρισε στον Πρωθυπουργό ότι η συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

«Μου υποσχέθηκε ότι τη συμφωνία, ότι και να γίνει, δεν θα τη συζητήσουμε πριν τον Μάρτιο και μου είπε να βοηθήσω στην κυβερνητική σταθερότητα. Το σεβάστηκα. Αλλά τον πίεσε η παρουσία της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και ο Μάρτιος έγινε Γενάρης», είπε.

«Τη λέξη ‘Μακεδονία’ εγώ δεν θα την προφέρω, δεν θα την αναγνωρίσω» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «προδότης» επεσήμανε ότι «οποιοσδήποτε πολιτικός ενσυνείδητα παραχωρεί τον όρο ‘Μακεδονία’ είναι μέσα στην ικανοποίηση των σχεδίων που προδίδουν την Ελλάδα και την ιστορία της».

Οσον αφορά στον καυγά που είχε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατά τη συνεδρίαση του επεισοδιακού υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Καμμένος είπε:

«Σε εκείνο το υπουργικό ήταν να μην έρθει ο κ. Κοτζιάς. Τελικά ήρθε και μπήκε μέσα – και επειδή είχε τη μύγα – δημιούργησε το θέμα. Φώναζε ότι ο Καμμένος μου στέλνει μηνύματα και άρχισε να εκστομίζει ασυναρτησίες».

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 48077 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*