Με καθυστέρηση στο Brexit απειλεί η Μέι τους βουλευτές

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ενα μπαρ ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες προσέφερε το σκηνικό για το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το τελεσίγραφο της βρετανικής κυβέρνησης προς τους οπαδούς του «σκληρού» Brexit, όπως μεταφέρθηκε από τον ανταποκριτή του ITV στις Βρυξέλλες, έχει ως εξής: Είτε οι βουλευτές θα ψηφίσουν τη συμφωνία αποχώρησης που θα τους παρουσιάσει η Τερέζα Μέι είτε θα πρέπει να αποχαιρετήσουν για αρκετό χρονικό διάστημα την προοπτική εξόδου, γιατί η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να ζητήσει μακρά παράταση.

Αυτό ο ανταποκριτής υποστηρίζει ότι το κρυφάκουσε σε μπαρ των Βρυξελλών, από τα χείλη του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Τερέζα Μέι, Ολι Ρόμπινς. Ερωτηθείσα για το ρεπορτάζ αυτό από συντηρητικό βουλευτή, στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Μέι επέμεινε ότι η πολιτική της δεν έχει αλλάξει και ότι σε περίπτωση που η Βουλή δεν εγκρίνει κάποιο κείμενο συμφωνίας ώς τις 29 Μαρτίου, η Βρετανία θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία.

«Χαίρομαι που ο αξιότιμος κύριος συνάδελφος έθεσε την ερώτηση, αντί να βασίζεται σε κάτι που κάποιος είπε σε κάποιον και το οποίο κάποιος τρίτος κρυφάκουσε σε ένα μπαρ», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός. Στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι το Brexit είναι μια πραγματικότητα και ότι απομένει «αρκετή δουλειά» προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. «Εξακολουθεί να μας προξενεί θλίψη το γεγονός της αποχώρησης της Βρετανίας, αλλά είναι μια πραγματικότητα, συνεπώς το διακύβευμα τώρα είναι να προσφέρουμε όσο περισσότερη ασφάλεια μπορούμε», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα για μια συμφωνία, αλλά πρέπει να είναι δίκαιη συμφωνία και σε αυτό τον τομέα έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας».

Το ενδεχόμενο βρετανικής εξόδου χωρίς συμφωνία έχει ανησυχήσει τις βρετανικές επιχειρήσεις, αλλά και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ολλανδία, οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν μια σημαντική αγορά.
 

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 47892 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*