Ο Χρήστος Λάσκος στον Prisma 91,6

Την Τρίτη 6/2 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Χρήστος Λάσκος.

Ο Χρήστος Λάσκος είναι εκπαιδευτικός φυσικός-μαθηματικός μέσης εκπαίδευσης-οικονομολόγος. Εργάζεται στο δημόσιο τομέα και ζει στην Θεσσαλονίκη ενώ έχει εργαστεί στο παρελθόν και στο ιδιωτικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα είναι πτυχιούχος Φυσικής και Οικονομικής Επιστήμης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συστηματική Φιλοσοφία και Διδακτορικό στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Έχει αρθρογραφήσει κατά το παρελθόν σε Αυγή, Εποχή, Ελευθεροτυπία και Εφημερίδα των Συντακτών. Επίσης κείμενα του έχουν φιλοξενηθεί στις ηλεκτρονικές ενημερωτικές σελίδες όπως το Rednotebook, Iskra και Marginalia. O Χρήστος Λάσκος στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος της Π.Γ (Πολιτικής Γραμματείας) και της Κ.Ε (Κεντρικής Επιτροπής) του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από το κυβερνών κόμμα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και της συμφωνίας του καλοκαιριού του 2015. Πλέον συμμετέχει στην πολιτική πρωτοβουλία ”Συνάντηση” και είναι μέλος επίσης της Δικτύωσης για την Ριζοσπαστική Αριστερά. Έχει επιδείξει επιπρόσθετα και πλούσια συγγραφική δουλειά.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πολιτική κατάσταση της χώρας αλλά και την συγκυρία. Επιπρόσθετα ο κ. Λάσκος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της εξόδου στις αγορές αλλά και του επιτοκίου δανεισμού της χώρας. Επιπρόσθετα μιλήσαμε σχετικά με τις κυρίαρχες πολιτικές που εφαρμόζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και με το ζήτημα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων στην Βενεζουέλα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*