Η Σόφια «μπλόκαρε» ύποπτες μεταβιβάσεις εκατομμυρίων ευρώ από την κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας

Η Βουλγαρία έχει «παγώσει» αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχουν μεταφερθεί εκατομμύρια ευρώ από την κρατική πετρελαϊκή τράπεζα της Βενεζουέλας, PDVSA, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μετά από πληροφορίες των ΗΠΑ, οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες ξεκίνησαν να ελέγχουν τους λογαριασμούς ενός Βούλγαρου πολίτη, ο οποίος κατέχει και άλλες εθνικότητες, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Σωτήρ Τσατσάροφ.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό του, μεταφέρονταν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, δήλωσε ο Τσατσάροφ σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση του με τον Αμερικανό πρέσβη στην Σόφια.

«Είμαστε σίγουροι ότι πραγματοποιούνταν μεταφορές χρημάτων από την Βενεζουέλα και συγκεκριμένα από την PDVSA», τόνισε ο Τσατσάροφ.

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα χρηματικά ποσά που έχουν βρεθεί στον λογαριασμό, τα οποία δεν είναι μικρά, να παραμείνουν υπό τον έλεγχο μας και να μην βγουν από την χώρα», τόνισε ο Βούλγαρος εισαγγελέας.

Υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς σύμφωνα με τον Ντιμιτάρ Γεοργκίεφ, επικεφαλής των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών, διαβεβαιώνοντας επίσης ότι συνεργάζεται και με την βουλγαρική Κεντρική Τράπεζα συνεργαζόταν

Οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν τα στοιχεία, προτού αποφασίσουν αν θα ασκήσουν διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δήλωσε ο Τσατσάροφ, προσθέτοντας ότι η τράπεζα δεν βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.

«Η κυβέρνηση μας συνεργάζεται στενά με την Βουλγαρία και άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διασφαλίσει ότι ο πλούτος του λαού της Βενεζουέλας δεν θα κλαπεί», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Βουλγαρία, Ερικ Ρούμπιν.

Η Βουλγαρία είναι ανάμεσα στις χώρες που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό, ως νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας.

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 40244 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*