«Φτερά» έκαναν 300 πολυτελή αυτοκίνητα ύστερα από τη σύνοδο του APEC στην Παπούα Νέα Γουϊνέα

Περίπου 300 αυτοκίνητα έκαναν φτερά κατά την τελευταία σύνοδο του APEC, η οποία διεξήχθη στην Παπούα Νέα Γουϊνέα.

Ο πολυτελής αυτός στόλος είχε εισαχθεί ειδικά για να διατεθεί στους ηγέτες που θα επισκέπτονταν την αναπτυσσόμενη χώρα προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC). τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο, τέσσερις μήνες, η αστυνομία της Παπούα Νέα Γουϊνέας  ζητάει την επιστροφή  284 αυτοκινήτων, τα οποία έχουν εξαφανιστεί.

Ανάμεσα στα χαμένα αυτοκίνητα βρίσκονται μοντέλα όπως Landcruiser, Ford, Mazda και Pajero για τον δε εντοπισμό τους έχει συσταθεί ειδική αστυνομική μονάδα

«Υπάρχουν 284 οχήματα που είχαν διατεθεί στο προσωπικό προς χρήση στη σύνοδο του Apec», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής που ασχολείται με την έρευνα.

Ευτυχώς, τα πιο ακριβά αυτοκίνητα   -όπως 40 Μασεράτι αξίας 100.000 δολαρίων και τρείς Μπέντλει, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με την  αστυνομία, εννιά από τα αυτοκίνητα έχουν κλαπεί και από κάποια άλλα έχουν  αφαιρεθεί τμήματά τους. Κάποια άλλα επεστράφησαν με σοβαρές ζημιές.

Οι  ηγέτες του APEC ήλπισαν ότι με τη σύνοδό τους θα προσήλκυαν δημόσιες επενδύσεις και θα έστρεφαν το διεθνές ενδιαφέρον στην αναπτυσσόμενη χώρα.

Ωστόσο ακόμη και το ίδιο το γεγονός της συνόδου έφτασε στα όριά τους, τους πόρους της χώρας που χρειάστηκε διεθνή συνδρομή για να ανταποκριθεί.

ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία είψχαν στείλει ειδικές δυνάμεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων, ενώ ήδη από τον Νοέμβριο, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ακτιβιστές διερωτώντο κατά πόσο έχει νόημα μία φτωχή χώρα του Ειρηνικού να φιλοξενεί τέτοια διεθνή γεγονότα όπως η Σύνοδος του APEC και κατέκριναν τα εκατοντάδες αυτοκίνητα των αξιωματούχων ως προκλητική σπατάλη πόρων.

Πηγή: ΒΒC

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 48077 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*