Τερέζα Μέι: «Πρέπει να έχουμε δική μας ανεξάρτητη εμπορική πολιτική»

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τη ριζική αντίθεση της βρετανικής κυβέρνησης στην παραμονή της χώρας στην τελωνειακή ένωση εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Η παραμονή στην τελωνειακή ένωση συμπεριλαμβάνεται στους όρους που έθεσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προκειμένου να υπερψηφίσει τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.

«Δεν εξετάζουμε τις προτάσεις του Τζέρεμι Κόρμπιν. Πρέπει να έχουμε δική μας, ανεξάρτητη εμπορική πολιτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού. Η επιστολή του Κόρμπιν είχε σχολιαστεί θετικά από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προξενώντας την οργή των οπαδών του σκληρού Brexit, που ζήτησαν από τη Μέι να μην κάνει «στροφή 180 μοιρών».

Στην επιστολή με την οποία απάντησε στον Κόρμπιν, η πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι το δικό της σχέδιο «παρέχει ρητά τα οφέλη μιας τελωνειακής ένωσης», δηλαδή την αποφυγή δασμών, ενώ παράλληλα επιτρέπει στη Βρετανία «να αναπτύξει ανεξάρτητη εμπορική πολιτική». Η Μέι επιχειρεί να διαπραγματευθεί τους όρους του σχεδίου με την Ε.Ε., ώστε να το θέσει εκ νέου σε ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων στα τέλη Φεβρουαρίου. Πλειοψηφία υπέρ του σχεδίου εξακολουθεί να μην υπάρχει, για τον λόγο αυτό γίνονται απόπειρες εξεύρεσης κοινού εδάφους με τους Εργατικούς.

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 46036 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*