«Μονομαχία» στο Ελ Πάσο για τον Τραμπ

Σε μια πολύ γνωστή εσχατιά του Φαρ Ουέστ, το Ελ Πάσο, επρόκειτο να βρεθεί χθες το βράδυ (σήμερα τα χαράματα, ώρα Ελλάδας) ο Ντόναλντ Τραμπ για να εκφωνήσει ομιλία με στόχο να υπερασπιστεί το τείχος κατά των παράτυπων μεταναστών, στα σύνορα με το Μεξικό. Δύο ώρες νωρίτερα, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, ένας Δημοκρατικός πολιτικός με πληθωρικές φιλοδοξίες, επρόκειτο να μιλήσει σε αντιδιαδήλωση, καυτηριάζοντας τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς για ξενοφοβική δημαγωγία.

Πρώην βουλευτής που έχασε με πολύ μικρή διαφορά τη μάχη για τη Γερουσία απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Τεντ Κρουζ τον Νοέμβριο, ο 46χρονος επιχειρηματίας και πολιτικός φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών εάν, όπως πιστεύεται, διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα.

Την ίδια ώρα, όλα τα μάτια στρέφονταν στην Ουάσιγκτον, όπου Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί είχαν αποδυθεί σε διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής ώστε να αποτραπεί μια δεύτερη μερική αναστολή των δημοσίων υπηρεσιών λόγω των αγεφύρωτων διαφορών γύρω από το μεταναστευτικό, που εμποδίζουν μια συναινετική λύση για τον προϋπολογισμό. Την Κυριακή, οι σχετικές διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν καθώς οι Δημοκρατικοί αρνούνταν τη χρηματοδότηση του τείχους, όπως και την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για επέκταση των κέντρων προσωρινής κράτησης, ώστε να επιταχυνθούν οι απελάσεις παράτυπων μεταναστών.

Παράλληλα, οι κυβερνήτες της Καλιφόρνιας και του Νέου Μεξικού απέσυραν την εθνοφρουρά από τα σύνορα κάνοντας λόγο για «πολιτικό θέατρο» του Τραμπ, ο οποίος είχε δικαιολογήσει την αποστολή στρατευμάτων κάνοντας λόγο για κρίση εθνικής ασφάλειας λόγω μεταναστευτικού.

Πρόσθετο «πονοκέφαλο» για τον Αμερικανό πρόεδρο προκάλεσε δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου Axios, που τον εμφάνισε να… χαλαρώνει τις πέντε πρώτες ώρες της εργάσιμης ημέρας του, καθώς στο προεδρικό χρονοδιάγραμμα οι εν λόγω ώρες εμφανίζονταν με τον αόριστο τίτλο «executive time». Ο ίδιος υποστήριξε μέσω Twitter ότι «εργάζεται περισσότερο από σχεδόν οποιονδήποτε πρόεδρο», ενώ ο προσωπάρχης του, Μικ Μαλβάνι, δήλωσε ότι ο «ένοχος» της ενοχλητικής διαρροής θα εντοπιστεί εντός της εβδομάδας.

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 48077 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*