Καββαδάς σε Γληγόρη: “Δεν γίνεται σε κάθε θέμα να κάνουμε προεκλογικό αγώνα”. Γληγόρης σε Καββαδά:” Ιδιωτικοποιήσατε μαζί με τον Δήμαρχο τα πάντα.”

Οξεία αντιπαράθεση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, ανάμεσα στον Θωμά Καββαδά και τον Κωνσταντίνο Γληγόρη, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος, για υποβολή αιτήματος ένταξης στο πρόγραμμα Φιλόδημος του πνευματικού κέντρου δημοτικής ενότητας Σφακιωτών.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καββαδάς, είπε ότι η ένταξη του έργου είναι αναγκαία για τους κατοίκους του χωριού, λέγοντας ότι ο κύριος Γληγόρης θα πάει να απολογηθεί στους κατοίκους που το ζητάνε.

“Δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν το ψήφισα γιατί εγώ θέλω να γίνει ξενώνας το πνευματικό κέντρο, το δημοτικό κτίριο. Αυτή τη λογική έχεις δημοτικό κτίριο υπάρχει να το κάνεις επιχείρηση; Από πού κι ως πού θα πρέπει η δημοτική αρχή να έρχεται να συνδιαλέγεται μαζί μας για να αποφασίζουμε τι θα κάνουμε;”

Εγώ είμαι αντιπολίτευση και αυτό που μου λέει το κρίνω αρνητικό ή θετικό, έτσι το καταλαβαίνω εγώ για να είμαστε πειστικοί και να καταλαβαίνει ο κόσμος τι κουβεντιάζουμε.

Αν είναι να κάνουμε σε κάθε θέμα προεκλογικό αγώνα δεν γίνεται έτσι. Αν θέλει η αντιπολίτευση να διαχωριστεί, θα διαχωριστεί στην κατεύθυνση και όχι στη διαχείριση,  γιατί αυτό το φάγαμε στη μάπα.

Το αν έχεις καλύτερη γραβάτα ή έχεις καλύτερο παπούτσι, είσαι καλύτερος διαχειριστής, η οικονομολόγος, δεν μετράνε αυτά, αλλά μετράει η κατεύθυνση.

Πρέπει να σταματήσει το παραμύθι, με κάθε θέμα που έχουμε να φεύγουμε στις 5:00 το πρωί. Έχετε πάει σε άλλο δημοτικό συμβούλιο να δείτε πώς περνάνε τα θέματα; Μιλάνε σε κάποια θέματα που έχουν σοβαρότητα και κάποια θέματα τα οποία είναι εύλογα τα περνάνε, τελειώνουνε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα άλλο.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Κώστα Γληγόρη, κάνοντας λόγο για συμπόρευση με τη δημοτική αρχή.

Η συμπόρευση σας είναι δεδομένη τη γνωρίζουμε εδώ και καιρό, και στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, του δεματοποιητή, τα πάντα. Ιδιωτικοποιήσατε μαζί με το Δήμαρχο τα πάντα, αλλά η έλλειψη σας δεν χρειάζεται να βγαίνει σαν αγωνία για την ύπαρξή μας.

Στην επισήμανση ότι έκανε λόγο για ξενώνα, είπε ότι δεν ανέφερε κάτι τέτοιο, αλλά για φιλοξενία φολκλόρ, για εστία, ή ακόμα και για ξενώνα.

“Το ότι εμείς τεσσεράμισι χρόνια ερχόμαστε με αντιπρόταση, είναι γεγονός, ερχόμαστε πάντα με προτάσεις ποτέ δεν καταψηφίσαμε κάτι χωρίς να έχουμε τα επιχειρήματά μας για τις προτάσεις μας.

Ο Κύριος καββαδάς θα μας κάνει τώρα μάθημα Κλεισθένη. Στην αναφορά ότι μιλάω προεκλογικά, εγώ αυτά τα λέω εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, δεν ήρθα τον τελευταίο μήνα να μιλήσω, όπως μιλάνε συνάδελφοί μας. Αν αύριο είχαμε τον Κλεισθένη και Προκαλώ να απαντήσετε όλοι, πως θα παίρναμε την απόφαση για το τι θα γίνει αυτό το ακίνητο;

Εγώ ξέρω τι θα γινότανε και τι θα εφαρμόζαμε αν ήμασταν δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο θα είχε λόγο, το μοντέλο δεν θα ήταν δήμαρχο κεντρικό και μεμονωμένο, να έρχονται έτοιμες αποφάσεις και να ψηφίζουν όλοι.

Αν σας ενοχλεί που έχουμε προτάσεις φέρτε και στις δικές σας αν έχετε, αλλά δεν έχετε γιατί ανήκετε σε ένα κόμμα το οποίο το μόνο που κάνει είναι να αντιπολιτεύεται, ενώ εμείς είμαστε μειοψηφία και κατεβαίνουμε με προτάσεις.

Ένταση δημιουργήθηκε, όταν ο αντιδήμαρχος Σφακιωτών κ Παπαδόπουλος, του είπε ότι ο χρόνος του τελείωσε, λέγοντας ότι πρέπει να διαβάσει τον κανονισμό.

“Δεν έχετε ανοίξει ποτέ το μικρόφωνο σας για να δείτε ότι επάνω έχει χρονόμετρο, ανοίξτε κάποια στιγμή το μικρόφωνο σας να μιλήσετε ως αντιδήμαρχος Σφακιωτών και θα πείτε σε εμένα ότι τελείωσε ο χρόνος.

Είστε αντιδήμαρχος Σφακιωτών και δεν έχουμε ακούσει ποτέ τη φωνή σας με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σφακιώτες.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κτίριο εκτός της επανάχρησης, προβλέπει και  για ανέγερση,  επέκταση ανέγερση σχολικών κτιρίων, προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχετε κάποια μελέτη εδώ και 40 χρόνια έτοιμη κύριε Καββαδά, για τους παιδικούς σταθμούς που στάζουν τα νερά;

Δεν έχουμε καμία μελέτη για αυτό και πάμε στο πνευματικό κέντρο, αυτό βρήκαμε  έτοιμο από τους προηγούμενους δήμους και με αυτή τη μελέτη θα πηγαίνουμε πάντα.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 4692 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*