Αιχμές Δρακονταειδή σε Γληγόρη για fake στοιχεία στα οικονομικά του δήμου.

Με έντονα πολιτικά μηνύματα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής.

Μάλιστα στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι μερικές φορές εκπλήσσεται, καθώς νιώθει αναφέρεται σε ώτα μη ακουόντων διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στο σύνολο του σώματος, αλλά σε πολύ λίγους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν η δεν καταλαβαίνουν στα αλήθεια.

Είχαν προηγηθεί στοιχεία που είχε αναφέρει ο Κώστας Γληγόρης σχετικά με την εισπραξιμότητα του δήμου, ωστόσο λόγο  μη επίσημης  ενημέρωσης για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, η μετάδοση από το ραδιόφωνο ξεκίνησε με καθυστέρηση και δεν ακούστηκε τοποθέτηση του.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας έχει παρουσιάσει επανειλημμένως την εισπραξιμότητα σε κάθε έτος και πόσο αυξήθηκε μετά από το 2014.

Το να επιχειρεί κάποιος να παίξει πινγκ πονγκ με τους αριθμούς για να τεκμηριώσει τη θέση του, είναι κάτι που δεν θέλω να χαρακτηρίσω.

Όταν ένας δήμαρχος δίνει επίσημα στοιχεία του δήμου, το αν αυτά αλλοιώνονται από τους δημοτικούς συμβούλους, το τι συνιστά το αφήνω στην κρίση σας.

Ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι τα έσοδα του δήμου, αυτά που εισπράττει από των διαφόρων μορφών τέλη, κάθε χρόνο είναι σταθερά ανοδική πορεία τους, με ένα ποσοστό της τάξης του 9 με 10%, περίπου.

Στο κομμάτι της ύδρευσης που είναι ένα μεγάλο και πονεμένο κομμάτι, το 2014 είσπραξη ήταν 1.675.000, και το 2018 είσπραξη είναι 2. 578.000, αυξημένο κοντά στο 60%.

Από πού προκύπτουν τα φαντασιακά νούμερα που κάποιοι ονειρεύονται και τα αμολάνε κιόλας με σοβαρό τρόπο, για να πουν ότι έχουμε χαμηλή εισπραξιμότητα.

Τα νούμερα είναι συγκεκριμένα και σαφή, το ασπρόμαυρο Όσο και αν προσπαθεί κάποιος να το κάνει, είναι αυτό που λέμε fake, δεν έχει πέραση , γιατί τα νούμερα είναι αμείλικτα.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 4389 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*